Yandex Metrica

TİM Başkanı Gülle: 1 puanlık faiz indiriminde bu derece değer kaybını anlamakta zorlanıyoruz

TİM Başkanı Gülle: 1 puanlık faiz indiriminde bu derece değer kaybını anlamakta zorlanıyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirimine dair, '1 puanlık indiriminin ardından Türk lirasının bu kadar değer kaybetmesini anlamakta zorlanıyoruz' ifadesinde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 22:01

Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indirimi sonrasında yeni bir bir açıklama da Türk İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) geldi. TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM tarafından KOBİ’lerin ihracata özendirilmesi amacıyla düzenlenen ‘KOBİ İhracat Seferberliği Eğitim Programı’nda konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Dün Merkez Bankası 1 puanlık faiz indirimi yaptı. 1 puanlık indiriminin ardından Türk lirasının bu kadar değer kaybetmesini anlamakta zorlanıyoruz” ifadesinde bulundu.

4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru! 4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran... Haberi Görüntüle

'İHRACATINI EN ÇOK ARTIRAN ÜLKELER İÇİNDEYİZ'

“Faizin, üretim ve ihracat için nasıl bir yük olduğu hepimizin malumu” diyen Gülle, “Biz, ihracatımızı en zor koşullarda, pandemi döneminde çok büyük bir başarıyla dünyada en çok ihracatını artıran ülkeler içindeyiz” şeklinde konuştu.

Gülle, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizim bu kadar ihracatla, getirdiğimiz bu kadar gayretle Türk lirasının bu kadar değer kaybetmesini anlamakta zorlanıyoruz. Bu kadar çalışmamız, gayretimiz, 1 puanlık faizin karşılığında bu kadar etkilenmemeli.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading