Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ticaret Bakanlığı'ndan 84 milyona 'Efsane Cuma' uyarısı! Artık bunlar yasak olacak

Ticaret Bakanlığı'ndan 84 milyona 'Efsane Cuma' uyarısı! Artık bunlar yasak olacak

Ticaret Bakanlığı 'Efsane Cuma İndirimleri' adı ile internetteki online alışveriş sitelerinde düzenlenen kampanyalarda tüketicilerin mağdur olmaması için uyarılarda bulunarak yeni önlemler hazırladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Ticaret Bakanlığı her yıl kasımda yapılan 'Efsane Cuma İndirimleri' adı altında yapılan kampanyalarda vatandaşların alışveriş yaparken mağdur olmaması için harekete geçti. 

Bakanlık konuyla alakalı bir kılavuz hazırlayarak vatandaşlara sundu. Elektronik satış platformlarına yönelik hazırlanan kılavuzda, indirimlerde uyulması gereken hususlar belirlendi.

2'Lİ 5 LT AYÇİÇEK YAĞI İNDİRİMDE! Migros'ta Ramazan ayına özel... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK FİYATI GÖSTERİLECEK 

Buna göre, indirim sürecinde her bir ürünün 30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı veya bir önceki fiyatı da tüketicilere bildirilecek. 

İndirimli satışlarda kapsamı belirten ifadelere okunabilir şekilde yer verilecek. İndirim ürünler genelinde uygulanmadıkça 'tümü' ya da 'her şey' gibi ifadelere izin verilmeyecek. 

Hedef 100 bin varil! Cumurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Türkiye'nin petrol... Haberi Görüntüle

1 ALANA 1 BEDAVA ARTIK İNDİRİM DEĞİL 

"3 al 2 öde", "1 alana 1 bedava" veya "2. ürüne yüzde 20 indirim" gibi koşullu satışlar, indirim kapsamında değerlendirilmeyecek.

Evlenecek çiftlere müjde! 150 bin TL evlilik kredisinde son durum... Haberi Görüntüle

YALNIZCA VE SADECE KULLANMAK YASAKLANDI 

Diğer yandan indirim kartları ve kuponlar indirim olarak kabul edilmeyecek. Taksitli satışlarda toplam fiyat, taksit sayısı ve taksit tutarının bildirilmesi ise zorunlu oldu. 

Özellikle çocukları hedef alan kampanyalarda o malın fiyatının düşük olduğu algısı oluşturacak şekilde, “yalnızca” veya “sadece” gibi ifadeler kullanılmayacak.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading