Yandex Metrica

DOLAR

32.56

%0.17 expand_less

EURO

34.92

%0.83 expand_less

ALTIN

2430.60

%-0 expand_less

BIST

9645.02

%0 expand_less

BTC ($)

66590.93

%0.1 expand_less

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin ve Hecoin'den sonra bir vurgun da o borsadan geldi! Milyar dolarlar buhar oldu

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin ve Hecoin'den sonra bir vurgun da o borsadan geldi! Milyar dolarlar buhar oldu

Bir kripto para vurgunu da Kayseri’de ortaya çıktı. ‘Bitrota’ adındaki kripto para borsası üzerinden 30 bine yakın kişiden para toplandı. Toplanan para 1 milyar liraya yakın. Sistem kısa süre önce çöktü; sahibi izini kaybettirdi. Bir savcının da para yatırdığı iddia edilen kripto para borsasının mağdurlar arasında futbolcu Gökhan Zan’ın kardeşi de var.

Ekonomi

10.03.2024, 11:05

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin ve Hecoin’den sonra benzer bir ‘çöküş’ haberi de Kayseri merkezli bir Kripto Para borsasından geldi. Savcılıklara yapılan şikâyetler ve ulaşılan bilgilere göre, Kenan Altun ile Avusturya vatandaşı Hasan Özkan üç yıl önce Kayseri’de bir şirket kurdu. Endless Yazılım Teknoloji AŞ isimli şirket geçen aralık ayında, ‘Bitrota’ adındaki kripto para borsasını devreye aldı. Bu kişiler, ‘Talent’ adını verdikleri coine yatırım için yoğun bir çalışma içine girdi.

Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın fiyatları Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın... Haberi Görüntüle

YÜKSEK KAZANÇ VAAT ETTİLER

Hürriyet'in haberine göre; Kayseri dışında en çok ağırlık verilen il ise Hatay oldu. Bu ilde iki lüks ofis kuruldu. Türkiye’nin bir çok ilinde otel toplantıları yapıldı. Sistem her ne kadar kripto para olarak lanse edilse de, bir tür saadet zinciri işleyişi ile faaliyet yürütüldü. Yatırım yapan kişilere, aylık yüzde 30 kazanç vaat edildi. Geçen nisan ayında düzenlenen ve binlerce kişinin yeniden yatırım yapmasını sağlayan kampanya döneminde ise yüzde 45 kazanç vaat edildi. Sisteme yeni yatırımcı kazandırana ise yüzde 25 gelir garantisi verildi.

BİTROTA

Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Haberi Görüntüle

KREDİ ÇEKİP PARAYI BORSAYA YATIRANLAR OLDU

Yeni gelenlerin parası ile ilk girenlerin parasının ödenmesine dayalı çalıştığı anlaşılan sistem birkaç ay içinde çöktü. Kimse ödeme alamadığı gibi, para yatırdıkları coinin değeri ise yerlerde. Bursa’da yaşayan Hamza Türk (33), “Oto elektrik işi yapıyorum. 200 bin lira para yatırdım. Evlendiğimizde oturacağımız evi sattım. Paranın bir kısmını buraya yatırdım. Bunalıma girdim” derken, oto tamircide çalışan Fahri Onur (18) ise “Yan yana dükkânlarda çalıştığım Hamza Türk’ün teşviki ile buraya girdim. Bankadan 50 bin lira kredi çektim. Parayı buraya yatırdım. 2-3 ay içinde çıkarım diye düşündüm. Ancak sistem battı. Çalıştığım işte aylık 4 bin lira alıyorum; 3 bin lirası banka kredisine gidiyor” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading