Yandex Metrica

TESK Başkanı'ndan dükkan kiraları için sınır tavsiyesi! 'Esnaf dükkanını boşaltmaya zorlanıyor'

TESK Başkanı'ndan dükkan kiraları için sınır tavsiyesi! 'Esnaf dükkanını boşaltmaya zorlanıyor'

Dükkanların yüksek kira artış oranı için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den çağrı geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:16

Konut kiralarındaki artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırılmasının ardından bu kez de dükkan kiralarıyla ilgili TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den bir açıklama geldi. 

EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek mi? EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek... Haberi Görüntüle

"İŞ YERİ KİRALARI KONUTLARDAKİ GİBİ SINIRLANDIRILSIN"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dükkan ve iş yeri kiralarının artış oranının konutlardaki gibi sınırlandırılmasını için talepte bulundu. TESK başkanı, kantin kiralarını örnek göstererek "Milli Eğitim Bakanlığı, kantin kiralarını yüzde 25 oranıyla sınırlandırdı" dedi.

Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit para verilecek: İşte 50 bin TL ihtiyaç kredisi için istenen şartlar... Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit... Haberi Görüntüle

DÜKKAN KİRALARINA DA YÜZDE 25 SINIRI GELECEK Mİ? 

Konut kiralarındaki artışın yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla birlikte aynı uygulama dükkan ve iş yerleri için böyle bir sınırlandırma yapılmamıştı. Ancak bu konuyla ilgili yapılan bir açıklama sonrası "Dükkan kiralarına da yüzde 25 sınırı gelecek mi?" sorusu akıllara geldi. Dükkan kiralarında artış oranının sınırlandırılması isteği (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'de talep etti. Palandöken, yazılı açıklamasında, dükkan ve iş yeri kira artış oranlarının esnafı oldukça zorladığının altını çizdi. 

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih... Haberi Görüntüle

KİRA ARTIŞINI KABUL ETMEYEN ESNAF DÜKKANINI BOŞALTMAYA ZORLANIYOR

Beklenen artışı yapmayan esnafın dükkanını boşaltmaya zorlandığını ifade eden Palandöken, "Oraya bir yatırım yapılmış, o dükkanın işlemesi için yıllar geçirilmiş. Bu dükkan için tadilat, tasarım ve tabela yatırımları yapılmış, başka bir yere taşınması daha büyük maliyet oluşturuyor." dedi.

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında 1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si... Haberi Görüntüle

"DÜKKANLAR İÇİN DE YÜZDE 25 SINIRLAMASI GETİRİLMELİ

Palandöken, konut kiralarındaki artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırıldığını vurgulayarak  dükkanlarda böyle bir uygulamaya gidilmediğini ifade etti. Esnafın artık dükkan kiralarındaki artışı kaldıramayacağının altını çizen Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti. 
"İş yeri kiraları belli bir süre sabitlenmeli. Bir tarafta elektrik, doğal gaz faturaları, diğer tarafta iş yeri kiraları. Çağrımız, esnaf işletmeleri ve dükkanları için de yüzde 25 sınırlaması gibi bir uygulamanın getirilmesi. Milli Eğitim Bakanlığı, kantin kiralarını yüzde 25 oranıyla sınırlandırdı, fiyatların yükselmesinin önüne geçilmesi sağlandı. Yerel yönetimler, kamu kurumları ve vakıf iş yerleri için de bu uygulanırsa esnaf rahat eder." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading