Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tersane sayısı son 20 yılda 37'den 87'ye çıktı

Tersane sayısı son 20 yılda 37'den 87'ye çıktı

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Dursun, denizcilikte gelişmek için her şeyi yaptıklarının altını çizerek "155 bin gemi adamımız var. Tersane sayımız son 20 yılda 37'den 87'ye çıktı" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 17:37

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, İstanbul'daki Denizcilik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada önemli bilgiler verdi. Tersane sayısının son 20 yılda 37'den 87'ye çıktığını anlatan Dursun, "Sektörde birçok farklılık getirecek çalışmalar yapıyoruz ama asıl olan bizim son 20 yılda 37 tersaneden 87 tersaneye çıkmamız ve bu kabiliyet ve kapasitemizi artık damga vuracak şekilde yazmış oluyoruz" dedi. "Biz ticaretimizi, siyasetimizi, geleceğimizi, turizmimizi denizden elde edilen bütün nimetler adına her şeyi yapıyoruz" ifadelerini kullanan Dursun, şunları söyledi: 

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son yıllarda yaptığımız düzenlemelerle sektörün önünü açıp dünyada söz sahibi olacak hamlelere yardımcı olduk. Örnekler verebiliriz. Türk sahipliği gemilerimizle 15. sıraya yükseldik. Bu kadar denizci ülkelerin olduğu yerde geçmişe baktığımızda kıyaslama noktasında çok gemi adamı yetiştiriyoruz. Türkiye'nin 155 bine yakın gemi adamı var. Bunları denizlere hakim ve etkin olmak adına yapıyoruz. Gemi tamir bakımında Türkiye dünyada 9. sırada. Biz imalatta da çok iyiyiz. Teknolojik ve teknik olarak yapılması gereken şeyi bizim insanımız çok daha rahat ve çabuk başarıyor."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading