Yandex Metrica
SON DAKİKA
Terörden temizlenen Gabar Dağı'nda petrol keşfi! Tam 150 milyon varil

Terörden temizlenen Gabar Dağı'nda petrol keşfi! Tam 150 milyon varil

Enerji ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak isteyen Türkiye, petrol sahalarını gün yüzüne çıkardı. Terörden temizlenen Şırnak'tan adeta petrol fışkırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:08

Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi Genel Müdürü Melih Han Bilgin, adını şehit bomba imha uzmanı Esma Çevik'ten alan ve 2020'de dünyanın en büyük 10 keşfinden biri olan petrol sahasıyla ilgili bilgileri CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş'e anlattı.

Terörden temizlenen bölgeden petrol fışkırdı. Cumhuriyet tarihinin en büyük 2'inci, 2020 yılında ise tüm dünyada karadaki en büyük 7'nci petrol keşfi olarak tarihe geçti. Ayrıntıları TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, CNN TÜRK'e anlattı.

Cevdet Yılmaz açıklamıştı! İlk defa ev alacaklara devletten destek:180 ay... Haberi Görüntüle

"TAM 150 MİLYON VARİL REZERVLİK PETROL KEŞFEDİLDİ"

O büyük petrol rezervi bir zamanlar terör örgütünün en önemli üs bölgelerinden olan Cudi ve Gabar dağlarının birleştiği havzada kararlı terörle mücadele operasyonları ve büyük fedakarlıklarla bölge terörden temizlendikten sonra yer altındaki saklı zenginlikler de ortaya çıkarıldı. Tam 150 milyon varil rezervlik petrol keşfedildi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı keşfin ardından çalışmalarına hız verdi. Açılan her kuyu, yapılan her test daha iyi sonuç verdi, beklentileri artırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading