Yandex Metrica

Temmuz ayını da kapsayacak! Ağustos sonunda teşvik ödemesi yapılacak! Bakanlık tüm detayları duyurdu

Temmuz ayını da kapsayacak! Ağustos sonunda teşvik ödemesi yapılacak! Bakanlık tüm detayları duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeiği hakkında yeni müjde geldi. Bakan Koca, teşvik geleceğini duyurdu.

Ekonomi

16.03.2024, 22:42

Sağlıkçılar için devlet tarafından yapılan iyileştirmeler devam ediyor.  Bakan Fahrettin Koca'dan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili yeni müjde geldi. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ağustos daha iyi bitsin diye Temmuzdan 'teşvik" geliyor.' ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere yapılacak 1356 engelli sürekli işçi alımının mülakatsız, noter kurasıyla olacağını bildirdi.

Koca, Twitter hesabından engelli statüsünde sürekli işçi alımı hakkında paylaşımda bulundu. Koca'nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Merkez ve taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, engelli statüsünde 1356 sürekli işçi alınacak. Alımlar mülakatsız, noter kurasıyla olacak. Başvurular, 19 Ağustos'a kadar, http://esube.iskur.gov.tr adresinden yapılıyor. Hayırlı olsun."

PERFORMANSA GÖRE EK ÖDEME YÖNETMELİĞİ KALDIRILDI

Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ek ödeme yönetmeliği hakkında yeni düzenlemeyi duyurdu. Performansa göre ek ödemenin kaldırıldığını belirten Koca, şöyle dedi:

Yeni yönetmelik, döner sermaye hak eden herkese taban ek ödeme getirdi. Hastanelerimizde ise ayrıca, kaynak kullanım verimliliği, finansal sürdürülebilirlik ile çalışanların bireysel ve klinik iş yükleri, görev tanımları ve görev yaptıkları birim ile hizmetin elde edilme maliyeti dikkate alınarak, değişen miktarlarda teşvik ödemesi yapılacak.

Sabit ödeme ve taban ödemesinden emeklilik primi kesilmiyor. Kesilmesinin emekliliğe zaten bir katkısı yok. Zira Haziran 2022'de çıkan 7411 Sayılı Kanunla doktorların emekli aylığı, 2008'den sonra göreve başlayanları da kapsayacak şekilde pirime bağlı olmaksızın artırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading