Yandex Metrica
SON DAKİKA
Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak! Asgari ücret 10.250 TL mi olacak? Uzmanlardan ara zam oranları gelmeye başladı!

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak! Asgari ücret 10.250 TL mi olacak? Uzmanlardan ara zam oranları gelmeye başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında asgari ücretle ilgili ek zam müjdesi verildi. Yapılan açıklama sonrasında uzmanlardan tek tek ara zam oranları gelmeye başladı. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak? İşte milyonların beklediği ara zam oranları hesaplamaları.

Ekonomi

06.02.2024, 21:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından EYT ve emekli maaşı düzenlemesinden sonra asgari ücret içinde ek zam yapılacağı müjdesi verildi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Çalışan emekliler faydalanabilecek mi? Detaylar haberimizde yer alıyor. 

Fed faiz kararı sonrası Euro ne kadar oldu? TCMB faiz... Haberi Görüntüle

GÖZLER ARA ZAM ORANINA ÇEVRİLDİ 

2023 yılında yapılan zamla beraber asgari ücret 8.500 liraya çıkartıldı. Seçim öncesinde düzenlemelerine devam eden hükümet emekli maaşı ve EYT sorununu da çözüme kavuşturdu. Düzenlemeye göre en düşük emekli maaşı 7.500 lira oldu. Gözler şimdi asgari ücrete yapılacak olan ara zam oranına çevrildi. 

Uzmanlar duyurdu: Asgari ücretlilere müjde! Asgari ücrete Temmuzda 8 bin... Haberi Görüntüle

MASADA 3 FORMÜL VAR 

Temmuz ayında yapılacağı söylenen asgari ücrete ara zam haberi sonrası, masada 3 formül bulunuyor. Yüzde 15, 20 ve 25 oranları konuşulmaya başlandı. En düşük ihtimal ise 10 bin lira üzeri olarak hesaplandEnflasyon oranına göre hesap edilmesi beklenen asgari ücret zammı için yeni detaylar da belirginleşmeye başladı.  Buna göre enflasyon farkı, işveren prim yükü gibi çok sayıda nokta dikkate alınacak.

8-12 bin TL emekli promosyonu fırsatı! Kamu bankalarından emeklilere müjde!... Haberi Görüntüle

ENFLASYON ORANI YAPILACAK ZAMMI BELİRLEYECEK 

Emekli olup çalışmaya devam edenlerinde maaşları yüzde 7.5'lik oranlara 638 TL olarak yükselecek. Asgari ücretten yüksek alanların ise aynı şekilde maaşları yükselecek. 6 aylık enflasyon oranının belirleyici olacağı asgari ücret için hesaplar yapılmaya başlandı. Yüzde 20'lik artışta asgari ücret 10 bin lira üzerine çıkarken, yüzde 40'lık bir artış durumunda ise 8.500 lira olan asgari ücret 14 bin lirayı bulacak.Bu oranlarla beraber işsizlik maaşı da artmış olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading