Yandex Metrica
SON DAKİKA
Telefon getirecekler dikkat! Son 6 gün

Telefon getirecekler dikkat! Son 6 gün

Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 1 Kasım'dan itibaren vatandaşların üç yıllık süreyle yurt dışından getirdiği telefon sayıları takip edilecek. 3 yılda 1'den fazla telefon getirilemeyecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:58

Bakanlık, yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenlemeye gidiyor. Buna göre, cep telefonu sayısının takip edilmesi ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirmesinin önlenmesine yönelik düzenleme 1 Kasım'da başlıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon için tarih verdi: Düşüşü belirgin şekilde... Haberi Görüntüle

KONTROL İÇİN BTK İLE PROTOKOL İMZALANDI

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu, yurt dışından üç yılda bir cep telefonu getirme hakkı bulunduğunu belirterek, 1 Kasım'dan itibaren yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının bu muafiyet kapsamında olup olmadığının kontrolü için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile protokol imzaladıklarını bildirdi.

Promosyon ödemeleri yarın hesaplara yatacak! Emekliler tüm detayları merak ediyor:... Haberi Görüntüle

"BİZ BURADA MUHAFAZA ALTINA ALACAĞIZ"

Genel Müdür Uslu, burada yaptığı değerlendirmede, yolcuların yurt dışından gelirken muafiyet kapsamında üç yılda bir, bir telefon getirme hakkı bulunduğunu ancak bunun kontrolünü tam anlamıyla yapamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yurt dışından telefon getirildiği zaman yolcunun yanında bir telefonu varsa bunu muafiyet kapsamında değerlendiriyorduk, birden fazla telefon varsa gümrük işlemlerine tabi tutuyorduk. BTK ile Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapıldı. Protokol kapsamında bir veri tabanı paylaşımı gerçekleştirildi. 1 Kasım'dan itibaren yurt dışından gelen yolcularımızın son üç yıl içinde muafiyet haklarını kullanıp kullanmadıklarını kontrol edeceğiz. Eğer yolcumuz muafiyet hakkını son üç yıl içinde kullandıysa yani son üç yıl içinde yurt dışından daha önce bir telefon getirdiyse biz burada yeni telefonlarını muhafaza altına alacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading