Yandex Metrica
SON DAKİKA
Teklif verildi! Memura enflasyon zammı her ay maaşlara yansıyacak

Teklif verildi! Memura enflasyon zammı her ay maaşlara yansıyacak

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yoksulluk sınırı ve açlık sınırının yükseldiğine işaret ederek, memura verilen enflasyon farkının her ay hesaplara yansıtılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:07

Son verilere göre, Türkiye'de yoksulluk sınırı 6 bin 184 lira, dört kişilik ailenin asgari geçim haddi ise 13 bin 446 lira olarak belirlendi.

Dünya gazetesinin haberine göre, bu oranla birlikte memura verilen enflasyon farkının her ay hesaplara yansıtılması gerektiğini söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci şunları söyledi:

"Rakamlara bakıldığında memurlarımızın alım gücü de aynı oranda düşmüştür. Aradan altı ay geçtikten sonra ödenecek enflasyon farkı şu anda yaşanmakta olan erimeyi telafi etmemekte, sadece dönemsel bir telafiyi içermektedir. Dolayısıyla, bu dönemlerde enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi yönünde olumlu bir adım olacak, alım gücünün korunmasını sağlayacak ve memurlarımızın bir nebze olsun nefes almasına katkıda bulunacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading