Yandex Metrica
SON DAKİKA
TBMM'den son dakika asgari ücret kararı! Bayramda 2000 TL ikramiye ödenecek

TBMM'den son dakika asgari ücret kararı! Bayramda 2000 TL ikramiye ödenecek

Geride bıraktığımız yılın aralık ayında rekor seviyeleri gören döviz kurları ve altın fiyatları, birçok gündelik hayat ürününe ve hizmet başlığına yüksek oranlı zamların yansımasına sebep olurken artan fiyatlardan kaynaklı olarak vatandaşlar geçim derdine düştü. Bilindiği gibi asgari ücrete çok büyük zam yapıldığı ve 2.825 TL’den 4.253 TL seviyesine çıktı.

Ekonomi

24.03.2024, 07:23

Kamu Personeli'nin haberine göre, meydana gelen zamlardan dolayı alınan bu maaşlar da erimeye başladı. Bundan kaynaklı olarak asgari ücrete zam beklentisi oluşurken bir de asgari ücretli çalışanlara bayramlarda ikramiye verilmesi için TBMM’ye bir teklif verildi. Bu kanun teklifi kapsamında asgari ücretli çalışanlara Kurban Bayramında 2.125 TL ikramiye verilmesi istendi.

Altın 2024 yılında 4000 TL olacak iddiası! Uzmanların yeni gram... Haberi Görüntüle

TBMM’YE SUNULDU: İKRAMİYE

Konu ile ilgili olarak Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un meclise asgari ücretlilere ikramiye verilmesine ilişkin yasa teklifi sunduğu ve teklifin kabul edilmesi durumunda asgari ücretlilere bayram öncesi ödeme yapılabileceği aktarıldı. Artan enflasyondan kaynaklı olarak vatandaşların geçim derdine göz yumulmaması gerektiğini belirten Hüseyin Avni Aksoy asgari ücretlilere de ikramiye verilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında asgari ücretliler için ikramiye ödemesi teklifi sunuldu.

Son dakika... SGK'dan emeklilere promosyon müjdesi: 19 banka ile protokol... Haberi Görüntüle

ÇALIŞANLARA 2.125 TL İKRAMİYE

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un meclis komisyonuna asgari ücretlilere ikramiye verilmesi konusunda sunduğu yasa teklifine ilişkin ayrıntılar belli oldu. Yapılan resmî açıklamalara göre teklifin kabul edilmesi durumunda asgari ücretlilere Kurban Bayramı öncesinde maaşlarının yarısı kadar yani 2 bin 125 TL tutarında ikramiye ödemesi yapılacak.

Bu teklif eğer Kurban Bayramına kadar kabul edilirse bu Kurban Bayramında emeklilerle beraber asgari ücretli çalışanlara da ikramiye ödemesi yapılacak. Bu ödemeler çalışanların maaş hesaplarına yapılacak. Henüz teklif kabul edilmese de gündemdeki yerini koruyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading