Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tatil planı yapanlar dikkat olun! İnternetten beş bin kişiyi dolandırdılar

Tatil planı yapanlar dikkat olun! İnternetten beş bin kişiyi dolandırdılar

Tatil yapmak isteyen 5 bin kişi internetten araç kiralamak isterken kopya sitelere yönlendirilerek dolandırıldı. Çoğunluğu gurbetçilerden oluşan mağdurların ucuza kiraladıkları lüks araçları kaçırmamak için hesap numaralarına istenen kapora ücretini de gönderdikleri ortaya çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Yaz mevsimin gelmesiyle beraber Türkiye'nin sayılı turizm kenti Antalya’ya tatilciler gelmeye başladı. Kentin 5 yıldızlı otellerinde konaklamayı tercih edenler, genellikle otel rezervasyonu yaptırdıktan sonra havalimanı ya da kent merkezinden teslim almak şartıyla otomobil de kiralıyor.

Zincir araç kiralama firmalarının sitelerini birebir kopyalayan dolandırıcılar, kullanıcıların arama motorlarına ‘araç kiralama’ yazmaları halinde sahte web sitelerine yönlendirilmesini sağlıyor.

Türkiye'nin yükselişi SP Global'e yansıdı! Türkiye için büyüme 60 baz... Haberi Görüntüle

KAPORA İSTİYORLAR

Dolandırıcılar kendilerine gelen bildirime göre tatilci ile iletişime geçerek verdikleri hesaba Kapora ödemesi yapmasını istiyor. Uygun fiyatlı aracı kiralamak isteyen tatilci ise istenen miktarı hesaba yönlendirip işlemi gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Dolandırıldığını anlamayan Tatilciler, tatil için geldikleri Antalya’da aracı teslim almak isterken gerçekle yüzleşiyor. Tatilcilerin çoğunluğu ise gurbetçilerden oluşuyor.

Turistik trenlere iki rota daha! Bakan Uraloğlu açıkladı Haberi Görüntüle

SEZON BAŞI OLMASINA RAĞMEN BU YILIN SAYISI GEÇEN YILI GEÇTİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda taşıt kiralama ve ilgili hizmetleri veren üyelerden oluşan 46’ncı Grup Meslek Komitesi’nin başkanı Adnan Mazıcı, “Geçen yıl 2 bin müşteri mağdur oldu. Bu yıl sezon başı olmasına rağmen bu sayıyı geçtik. Bu giderek artıyor. Şimdiden 5 bin civarı dolandırıcılık var” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading