Yandex Metrica

Taşeron işçilerine müjde nihayet geldi! 2023'te kadro açılacak! On binlerce işçiyi kapsıyor

Taşeron işçilerine müjde nihayet geldi! 2023'te kadro açılacak! On binlerce işçiyi kapsıyor

Sözleşmeli personelin kadroya geçişi ardından gözler taşerona kadro son durumunda... Geçtiğimiz yılsonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından müjdesi verilen çalışma hakkında araştırmalar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen düzenlemede teknik çalışma üzerinde duruluyor. 90 bin taşeron işçi kimi kapsıyor, ne zaman kadroya geçecek soruları yanıt arıyor. İşte merak edilen taşerona kadro haberi...

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Sözleşmeli düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ardından beklenen taşeron kadro 2023 yılı için sorgulanıyor. Bakan Bilgin ve Memur-SEN ortak çalışmalarında yürütülen kadro dosyası adım adım gerçekleşmeye devam ediyor. 

Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Haberi Görüntüle

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN GELECEK?

Konuyla ilgili teknik çalışma yaptıklarını aktaran Bakan Bilgin, düzenleme sonrası eksik kalan 90 bin taşeron işçinin kadro alacağını paylaşmıştı:

"Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.

O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor.

4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30 Nisan 4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30... Haberi Görüntüle

KİMLERİ KAPSIYOR?

90 bin işçi kadrosunun kimleri ve hangi kurumları kapsadığı düzenlemeye dair en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili çalışma detaylı hale geldikçe açıklama yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

TAŞERONLA GEÇİCİ İŞÇİ AYRI BİR KONU

Geçtiğimiz günlerde geçici işçi meselesine değinen Bakan Bilgin şu ifadeleri kullanmıştı:

"O meclise gönderilecek hale gelecek, teknik çalışmaları yapıyoruz. O sorunun çözülmesine hassasiyet gösteriyoruz.

O arkadaşlarımızın bütün haklarından istifade etmesini sağlayacak bir düzenleme yapıyoruz. Taşeronla karıştırılıyor, onunla aynı değil. O ayrı bir konu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading