Yandex Metrica

Tarlası olana son dakika uyarısı! Bunu yapmadıysanız devlet her an el koyabilir! Kiralık tarlalarda ise...

Tarlası olana son dakika uyarısı! Bunu yapmadıysanız devlet her an el koyabilir! Kiralık tarlalarda ise...

Tarım ve Orman Bakanlığı atıl olan araziler için harekete geçti. Yasa tasarısının TBMM'de kabul edilmesiyle 2 yıldır üretim için kullanılmayan arazilerin kullanımına izin verildi. İşte detaylar...

Ekonomi

30.03.2024, 17:33

Tarım ve Orman Bakanlığı atıl olan araziler için harekete geçti. Tarımsal üretim planlaması ile gıda güvenliği ve güvenliğini sağlamak amacıyla Orman Kanunu'nu ve bakanlıktan izin alınması, sözleşmeli üretimin yeniden düzenlenmesi ve kullanılmayan tarım arazilerinin üretime iadesini içeren bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına yönelik kanun tasarısı TBMM'de onaylandı.

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

BAKANLIK ARAZİLERİN ÜRETİME AÇILMASINI SAĞLAR

Ekonomim'in haberine göre; Bakanlık, arz ve talebin büyüklüğü ve yeterliliğini dikkate alarak, tarım bölgesi veya işletmeye göre ürün veya ürün grupları ile asgari ve azami üretim miktarlarını tanımlar.

Bunun yanında kullanılmayan arazilerin kamu yararı gözetilerek niteliğine ve mülkiyet haklarına halel getirmeksizin üretime açılmasını da sağlar.

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz! Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha... Haberi Görüntüle

ARAZİLER MEVSİMLİK OLARAK KİRALANABİLİR

Bu kapsamda, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait olup, hisselilik, parçalılık, tarımsal faaliyetin durması, göç veya diğer sebeplerle üst üste iki yıl süreyle işlenmemiş ve kiraya verilmemiş gerçek ve tüzel kişilere ait tarım arazileri tespit edilir. Gelir, arazi sahiplerine arazilerini ekonomiye kazandırmak için aittir ve arazinin kalitesi değişmezse mevsimlik olarak kiralanabilir. Kira sözleşmesi, esas olarak kiralanan arazinin bulunduğu yerde oturanlar veya sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları için yapılır.

Kiralık mülkler, bakanlık tarafından belirlenen kayıt sistemlerine kaydedilir ve kiracılar ilgili tarımsal sübvansiyonları alabilirler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading