Yandex Metrica

Tarihte görülmemiş rakam! Cem Kılıç 'bu hafta açıklayacaklar' deyip asgari ücret rakamını resmen duyurdu 

Tarihte görülmemiş rakam! Cem Kılıç 'bu hafta açıklayacaklar' deyip asgari ücret rakamını resmen duyurdu 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Merkezi'nde üçüncü toplantısını gerçekleştiriyor. Toplantı öncesi ilk açıklama geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:02

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu)Merkezinde üçüncü toplantısını gerçekleştirecek. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın beklediği karar öncesi bugün ilk rakamların telafuz edilmesi bekleniyor. Öte yandan, asgari ücret rakamının bu hafta açıklanması bekleniyor.

Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan dolar, euro, gümüş ne kadar oldu? Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

'İŞVEREN FEDAKARLIK YAPSIN, KAMU DESTEK VERSİN'

TİSK Başkanı Akkol, "Bizim için önemli bir süreç. Çok meşakatli bir süreç yönetiliyor. On binlerce satır verileri analiz ediyoruz. Kamu, meslek örgütleri, sivil toplum örgütlerinin tek tek görüşlerini alıyoruz. Bu sene işveren fedakarlık yapsın, kamu destek versin, çalışanların da rızasıyla 3'lü imza arayışındayız. Hızlı bitirmek istiyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Haberi Görüntüle

DOĞRUDAN 7 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEYECEK

Türkiye'de yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan var. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda bugün gerçekleştirilecek toplantıda sendikalar görüşlerini ortaya koyacaklar.

Bakan Bilgin, yaptıkları anketlerde işçilerin asgari ücret beklentilerinin 3.750 TL ila 4.000 TL arasında değiştiğini belirtirken, işverenlerin ise 3.500 ila 3.750 TL arasında beklentilere sahip olduğunu açıkladı.

İkinci toplantı Türk-İş başkanlığında yapılmıştı. Toplantının sonunda açıklama yapan Toplantı sonrası açıklama yapan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, asgari ücretin bu hafta içi(Bugün) açıklanacağını söylemişti.

Bu raporların ardından, işçi ve işveren tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları da telaffuz etmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET

Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET BU HAFTA AÇIKLANABİLİR

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, "NTV'ye Sorun" programında asgari ücret için şu açıklamayı yaptı:

Bu hafta içi asgari ücret açıklanabilir. Taraflar anlaşırsa dördüncü toplantıya gerek kalmaz. Belki ertesi gün bir açıklama yapılabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı geçen hafta anket açıkladı. İşverenler 'İşsizlik artar mı?' sorusuna yüzde 74 ya da yüzde 75 oranında bir cevap verdiler. Kayıtdışılık artabilir. Sigorta primleri tekrar gözden geçirilmeli. Gelir vergisi oranlarında bir iyileştirme yapılırsa en doğrusu olur. Taraflar arasında denge sağlanırsa kolaylıkla bu iş çözülür.

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk çeken hanelere ek ödeme yapacak! İşte detaylar... Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 4 BİN LİRANIN ALTINDA OLMASIN

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında asgari ücrete ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "4 bin liranın altında olmasın" dediğine ilişkin kulis haberleri yer aldı.

Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada ise, "Dar gelirliler, ücretliler, emekliler başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine binen yükleri azaltmak için gereken adımları birer birer atıyoruz. Kamu işçileri ve memurların maaşlarında yapılan artışların ardından asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Uyguladığımız sosyal devlet ve kapsamlı sosyal yardım politikalarıyla bugüne kadar ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading