Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tarihin en büyük zammı geliyor! Asgari ücret bakın kaç TL'ye yükselecek

Tarihin en büyük zammı geliyor! Asgari ücret bakın kaç TL'ye yükselecek

Asgari ücretle çalışan vatandaşlara yılın müjdesi duyuruldu. Aralık ayında zam yapılması beklenen asgari ücret için rekor niteliğinde bir açıklama geldi. Konunun uzmanları asgari ücrete cumhuriyet tarihinin rekor zammını beklediklerini açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Asgari ücrete gelecek olan zam ile ilgili son dakika detayları gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın asgari ücrete zam için aralık ayını işaret etmesi sonrası konunun uzmanları enflasyon ve döviz ekseninde yeni tahminleri yapmaya başladı.

Akrabalardan nakit para istemeye son! O banka 15 bin TL... Haberi Görüntüle

YÜZDE 45 ZAM BEKLENİYOR  

2023 asgari ücret zammı için yüzde 40-45 arasında bir oran beklediklerini belirten uzmanlar, en düşük emekli maaşı için de rakam verdi.

Altın yatırımcıları 'cuma gününe' dikkat! Dünyaca ünlü bankadan uyarı: Piyasa... Haberi Görüntüle

3. ZAM ARALIK AYINDA YAPILACAK 

Yıl başında yüzde 50 oranında zamlanan asgari ücret temmuz ayında ikinci kez yüzde 30 zam yapılarak 5500 liraya yükseltilmişti. Asgari ücretin yüksek enflasyon karşısında yeterli olmamasıyla, çalışanlar 3. zammın yapılıp yapılmayacağı merak ediyordu.

TOGG ona rakip olarak çıkmıştı: TOGG piyasaya çıkınca iflas etmeye... Haberi Görüntüle

'CİDDİ BİR ARTIŞ OLACAK'

Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak edilmeye başlandı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ve ekonomist Tunç Şatıroğlu'nun açıklamaları ve asgari ücret tahmini yeniden gündem oldu. Uzmanlar asgari ücrette ciddi bir artış olacağını iddia etti.

Uzmanlar açıkladı: Ev kiraları sabit kalmaya devam edecek mi? Konut... Haberi Görüntüle

7500 TL TAHMİNİ YAPILDI 

Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlükte olacak olan yeni asgari ücret için SGK Uzmanı Özgür Erdursun dikkat çeken tahminini sosyal medyadan açıklamıştı.

Erdursun, 1 Ocak 2023’de asgari ücret 7.500 TL olacağını, en düşük emekli aylığı 5.000 TL olacağını tahmin ettiğini belirtti.

ŞOK Markete o ürünler kapış kapış satıldı! 24-26 Mart 2024... Haberi Görüntüle

EYT YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise "İlla ki zam yapacaklar. Aflar çıkmasını bekliyorum, EYT çıkacak. İnsanların beklentisi gibi olmayacak ama bir şey yapacaklardır." değerlendirmesini yapmıştı.

Bugünkü altın fiyatları nasıl 14 Mart 2024? Gram, çeyrek, yarım,... Haberi Görüntüle

'AK PARTİ 8000 TL İÇİN HAZIRLANIYOR'

Öte yandan Ankara kulislerinden verdiği haberlerle bilinen Engin Pınarbaşlı yeni asgari ücrete ilişkin dün bir tahminde bulunmuştu. AK Parti'nin çalışmaları başlattığını söyleyen Pınarbaşlı, asgari ücretin yüzde 45 artışla 8 bin TL'ye yükseltileceğini öne sürdü.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading