Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tarihin en büyük 2. rezervi! Türkiye'de bulundu! Döviz kurunu düşürecek hamle 

Tarihin en büyük 2. rezervi! Türkiye'de bulundu! Döviz kurunu düşürecek hamle 

Eskişehir'de keşfedilen nadir toprak elementi için harekete geçildi. Bulunan rezerv dünyanın en büyük ikinci rezervi olarak öne çıkıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:29

Dünyada bilinen 17 'Nadir Toprak Elementi'nden (NTE) 10 tanesinin yer aldığı Eskişehir Beylikova’da önemli bir keşif daha gerçekleştirildi.

50.000 TL'ye kadar faizsiz kredi! 2024 yılında bu bankalar FAİZSİZ... Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK REZERV ÇİN'DE BULUNUYOR

Dünyada en büyük NTE rezervi 800 milyon tonla Çin'de bulunurken, Eskişehir'deki Eti Maden İşletmelerine bağlı Beylikova Maden Sahasında tespit edilen rezerv 694 milyon tonla ikinci sırada yer aldı.

Bayram ikramiyeleri haftaya hesapta! Detaylar belli oldu: SSK, BAĞKUR emeklileri... Haberi Görüntüle

TEMÖR KALİTESİ OLARAK EN İYİ MADEN SAHASI

Beylikova'nın dünyada tenör kalitesi olarak da bilinen en iyi maden sahası olduğuna işaret eden İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çekiç, ilk aşamada kurulan pilot tesiste yılda 1.200 ton cevher işleneceğini söyledi. Pilot tesisin ilk çalışmalardan sonra 570 bin ton cevher işleme kapasitesine erişeceğini kaydeden Çekiç, yılda 10 bin ton NTE, 72 bin ton barit, 70 bin ton florit ve 250 bin ton toryum işleneceğini kaydetti.

İslam Memiş uyardı: Seçim öncesi kritik hafta! Altın fiyatları çarşamba... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN BİN YILLIK İHTİYACINA CEVAP VERECEK

Türkiye’nin NTE rezervinin, dünyanın 1.000 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek durumda olduğunu söyleyen Çekiç “Elde edilecek barit; katkı malzemesi olarak sanayi ürünlerinde, petrol veya doğalgaz sondaj kuyularında, boya ve kâğıt yapımında kullanılacak. Florit ise çelik metalürjisinde, hidroklorik asit üretiminde, yüksek oktanlı benzin üretiminde ve haşere ilaçları üretiminde kullanılmasının yanı sıra; gıda, çimento, renkli cam, optik, plastik endüstrisi ve seramik yapımı gibi birçok sektörün ana malzemesi konumunda” dedi.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE DOLAR GETİRECEK

Metin Çekiç “Türkiye'nin sahip olduğu NTE işlendiğinde, hem ekonomimize milyarlarca dolar katkı yapıp ülke refahımızın gelişmesini sağlayacak hem de yöre insanına ve gençlerimize ciddi istihdam oluşturacak. Madenlerimizin yeryüzüne çıkarılması cari açığımızı azaltacak, ülkemizin dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almasını sağlayacak” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading