Yandex Metrica

TAPUSU OLANLARA KRİTİK UYARI! İskansız ev daire alınır mı? İpotekli tapu almanın riskleri neler?

TAPUSU OLANLARA KRİTİK UYARI! İskansız ev daire alınır mı? İpotekli tapu almanın riskleri neler?

Ekonomi

08.04.2024, 11:17

Emlak sektörü için peş peşe uyarılar geliyor. Tapusu olanlara yönelik olarak yapılan uyarılar aynı zamanda yeni ev almak isteyen kişiler için de geçerli olacak. Ev almak isteyen pek çok kişi tapuda yazan ibareleri dikkete almıyor. Fakat bu ibareler çok büyük önem arz ediyor. 

Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum... Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek... Haberi Görüntüle

İSKANSIZ EV DAİRE ALINIR MI?

İskanı olmayan evlerde yaşanan sorunlar her geçen gün artarken Kahramanmaraş depremi sonrasında imar barışı ihtimalleri tamamen sona erdi. Ayrıca iskansız evde oturanlara yönelik uyarılar art arda yapıldı. Tapuda yer alan ibareler büyük önem taşırken aslında bir evin iskanı olup olmadığı tapudan anlaşılabiliyor.

Tapunun üzerinde yer alan kat mülkiyeti ve kat irtifakı bölümü tapunun iskanı olup olmadığı ifade etmektedir. Kat mülkiyeti tapunun iskanı olduğunu göstermekte olup kat irtifakı işareti ise iskansız daireler için kullanılmaktadır. 

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı avukat Ali Güvenç Kiraz yaptığı açıklamasında, "Ev almak isteyen vatandaşlarımıza en önemli uyarım; bitmiş, iskânı alınmış taşınmazı tercih etmeleridir. Çünkü iskânı alınmış taşınmazın niteliği belirlenmiştir. Kaçağı, imara aykırılığı olmayan taşınmaz demektir" ifadelerini kullandı.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

İPOTEKLİ TAPU ALMANIN RİSKLERİ NELER?

Sözlerine devam eden Kiraz, "Evin tapu kaydını ve imar durumunu mutlaka detaylı inceleyin. Eğer tapu kaydı üzerinde haciz ve ipotek varken bu kaydı bilerek taşınmazı satın alırsanız, tapu devri sonrasında bu ipotek ve hacizlerden siz sorumlu olursunuz. Satın aldığınız evi kaybetme riski ile karşı karşıya kalırsınız" diyerek ipotekli tapuda haciz işlemi nedeni ile parası ödenen evin elden gidebileceğini ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading