Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tapusu, evi olanlar için tarihi fırsat! Eğer kaçırırsanız başınızı taşlar vuracaksınız: Mal sahipleri bu tarihlere uyun! Son tarihe 6 gün kaldı

Tapusu, evi olanlar için tarihi fırsat! Eğer kaçırırsanız başınızı taşlar vuracaksınız: Mal sahipleri bu tarihlere uyun! Son tarihe 6 gün kaldı

Mülk sahipleri için son derece önemli olan emlak vergisi son ödeme tarihleri belli oldu. 1. ve 2. taksitler için 2 yılda bir yapılan ödemeler belirtilen tarihlerde yapılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Kira gelir beyannamesi vermek isteyenler için sürelere düzenleme geldi.

Tapu sahibi olanlar için ödenecek vergilerin ne zaman ödeneceğine dair bilgiler çok önemlidir.  Mal sahipleri düzenli ödeme için gerekli olan bu bilgileri mutkala bilmeli ve ödemelerini zamanında yapabilmelidir.

Mülk sahiplerine ödenen emlak vergileri iki eşit taksit halinde ödenir. Bu vergiler belirli tarihler arasında ödenir. Aksi takdirde mükellefler denetimlere tabi tutulabilir. Emlak vergisi artık e-Devlet'ten de ödenebiliyor.

İlk taksitlerin ödenme zamanı mart, Nnsan ve mayıs ayları olurken ikinci taksit ise kasım ayında ödenir. Belediyeler tarafından tahsil edilen gayrimenkuller peşin veya iki taksitte ödenebilir. 

Emlak vergisinin ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs 2023. İkinci taksit ise 30.11.2023'tür.

Uzmanlar duyurdu: Asgari ücretlilere müjde! Asgari ücrete Temmuzda 8 bin... Haberi Görüntüle

KİRA GELİRİ ALANLAR

Kira geliri alanlar her yılın mart ayında Maliye Bakanlığına bildirimde bulunmak durumundadır. Bu bildirim ile 1.1.-31.12 tarihleri arasında gayrimenkul satışından elde edilen gelir bildirilmelidir. Bildirim süresi 1 Mart-31 Mart arasıdır.

Gayrimenkul sermaye iradı geliri üzerinden ödenecek gelir vergisi, beyannamede belirtilen tutar üzerinden hesaplanır ve mart ve temmuz aylarında iki eşit kısım halinde ödenir. Bu sebeple bildirimin doğru ve zamanında gönderilmesi son derece önemlidir.

Kira geliri elde edenlerin bildirim yükümlülüğü, Maliye Bakanlığı'nın gelir vergisi tahsilatının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

Ayrıca beyannamelerin 31 Mart 2023 tarihine kadar yapılması önem taşır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading