Yandex Metrica

Tapu mirasında 2'den fazla ortaksanız dikkat! Bunu yapmanız şart koşuldu

Tapu mirasında 2'den fazla ortaksanız dikkat! Bunu yapmanız şart koşuldu

Milyonlarca vatandaşa tapular hakkında kritik bir uyarı geldi. Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair yapılan tapu işlemleri hakkında kritik bir uyarı geldi. Miras kalan tapuda bunun yapılması gerektiği bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:33

Miras kalan tapular hakkında vatandaşlara kritik uyarılar geldi. Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri, özellikle de veraset ilamı çıkartma gibi işlemler hakkında kritik uyarıla geldi. 

Mirasçılar kendilerine miras kalan bir ev ya da arsanın tapusunu almak için veraset ilamı çıkartmalı. Ardından mirasçıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, mirasçının son altı ay içinde çekilmiş 6x4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı tapu müdürlüğüne ibraz etmelidir. 

AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira yardımını kimler alabiliyor? AFAD Kira yardımı sorgulama... AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira... Haberi Görüntüle

TAPU MÜDÜRLÜĞÜNE MÜRACAAT ETMEK GEREKİYOR 

Diğer yandan eğer miras kalan taşınmaz malın niteliği bina ise, deprem sigortası tüm belgeler ile beraber tapu müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. 

Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro kayıtlarındaki mülkiyet verilerinin elektronik ortama aktarılması ile işlemlerin daha kolay bir şekilde elektronik ortamdan yürütülmesi, takip ve kontrolünün de etkin ve hızlı bir şekilde yapılması amacıyla oluşturulmuş e-Devlet projesine TAKBİS deniyor. 

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç? 2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

TAKBİS ÜZERİNDEN BİLGİ EDİNİLEBİLİYOR 

Bu proje, 2002 yılında pilot çalışma ile başlamış 2012 yılında tüm ülke genelindeki tapu müdürlükleri sistemin içine alınmıştır. Günümüzde 973 tapu müdürlüğü 1 yurtdışı temsilciliği (Berlin) TAKBİS sistemi üzerinden hizmet vermeye devam etmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading