Yandex Metrica

Tamı tamına 5000 TL! e-Devlet'ten başvuru başladı: Anında hesabınızda

Tamı tamına 5000 TL! e-Devlet'ten başvuru başladı: Anında hesabınızda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım destek ödemelerine devam ediyor. e-Devlet üzerinden 5 bin TL yardım için başvurular başladı. İhtiyaç sahibi kişiler başvuru formunu doldurmaları halinde şartlara da uyarlarsa ödemeyi alabilecekler. İşte destek ödemesinin şartları...

Ekonomi

27.01.2024, 03:12

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri her ay düzenli olarak yapılıyor ve ihtiyaç sahibi herkes bu destek ödemelerinden yaralanabiliyor.

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

E-DEVLET'TEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım ödemesi için başvurular genellikle e-Devlet'ten ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılıyor. e-Devlet'ten başvuru yapmak isteyenlerin T.C kimlik no ve şifreleri ile giriş yapmaları ve başvuru formuna ulaşmaları gerekiyor. Başvuru formu için e-devlet arama butonuna ‘’Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu’’ yazabilirsiniz.

2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim kredi faizleri düşer mi? 2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024... Haberi Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakanlığın sağladığı destek ödemeleri aylık hane başına 5000 TL'ye kadar ulaşıyor. Ancak bu desteklerden yararlanabilmek için Bakanlığın aradığı şartlara uygun olmak gerekiyor. Şu anda e-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenlerde aranan en önemli kriter hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu kritere uyanlar başvuru formunu tamamladıktan sonra onay işlemlerine gönderebiliyor. Başvurularınız sadece 3 gün içinde inceleniyor ve onay SMS ile size bildiriliyor.

Aile Bakanlığı'nın bazı ödemeleri tek sefere mahsus olarak yapılırken bazı ödemeleri ise her ay düzenli olarak hesaplara geçiyor. e-Devlet başvurusu yapan kişiler düzenli ödemeleri çeşitli kriterlere göre alabiliyor. Örneğin 65 yaş üstü kişilere yaşlılık aylığı, engelli kişilere engelli maaşı, bakıma muhtaç kişilere evde bakım maaşı bağlanabiliyor. Ancak bunların tamamının özel kriterleri bulunuyor ve bunlara Aile Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye girebilirsiniz: Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye... Haberi Görüntüle

PTT ŞUBELERİNDEN DE ALABİLİRLER

Aile Bakanlığı Sosyal destek ödemeleri genellikle PTT üzerinden yapılıyor. Ancak tabii ki öncesinde başvuru işlemlerinizi tamamlamış ve onay almış olmanız gerekiyor. Onay alanlar PTT şubelerine T.C kimlik kartları ile birlikte giderek ödemelerini alabiliyor.

Ancak başvuru sırasında Banka hesabı ya da IBAN numarası belirtmeniz halinde ödemeler banka hesabınıza da yatabiliyor. Bu durumda da bankamatik kartınızla ATM üzerinden ödemenizi alabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading