Yandex Metrica

Taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ son noktayı koydu

Taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ son noktayı koydu

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular devam ederken TOKİ, vatandaşların merak ettiği soruları cevapladı. Projede taksitlerin memur maaşlarına endeksli olarak artacağı konuşuluyordu. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin taksit ödemeleri nasıl yapılacak?

Ekonomi

08.04.2024, 18:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyükü sosyal konut projesinin başvurularının başlamasının arından taksit ödemelerinin memur maaş zammına endeksli olduğu ve yılda iki kez zamlanacağı gündem olmuştu. Vatandaşlar artışın ne kadar olacağını merak ederken TOKİ beklenen açıklamayı yaptı.  

TOKİ'nin açıklamasına göre taksit ödemeleri, her altı ayda bir olmak üzere Memur Maaş Artış oranı ile (İdarece belirlenen) oran dahilinde artışa uğrayacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuruda bulunabilmek için hane halkı gelirinin İstanbul için net 18 bin, diğer şehirlerde ise 16 bin liranın altında olması gerekecek ve hane halkı geliri başvurucunun kendisi, eşi ve velayetleri altındaki 18 yaş altı çocuklarının toplam geliri dikkate alınarak hesaplanacak. 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin iş yeri yapılacak. Projenin ilk etabında yapımına başlanacak 250 bin sosyal konut, 2 yıl içinde tamamlanacak.

Başvurular "şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri", "en az yüzde 40 engelli vatandaşlar", "emekliler", "18-30 yaş arasındaki gençler" ve "diğer alıcı adayları" olmak üzere 5 kategoride kabul edilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading