Yandex Metrica

Su faturaları için bomba iddia! Bu yüzden mi faturalar yüksek geliyor?

Su faturaları için bomba iddia! Bu yüzden mi faturalar yüksek geliyor?

İstanbul'da vatandaşların su faturalarına yansıtılan "kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli" merak konusu oldu. Mart ayına kadarki faturalarda bu bedel alınmazken nisan ve mayıs aylarında tüketiciden talep edilmeye başlandı. 

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

İBB'ye bağlı İSKİ'nin suya gizli zam yaptığı iddiaları konuşulmaya başlandı. Su faturalarına yansıtılan "kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli" isimli tahsilat kalemi nisan öncesinde tüketiciden talep edilmezken Nisan ve Mayıs aylarından itibaren tüketiciden tahsil ediliyor.

Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

İSKİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin açıklama yapan İSKİ, bedellerin daha önce de alındığı ancak aynı faturalama yapıldığını açıkladı. KSUB bedelinin atık su hattını kullanan abonelerden de, su ve atık su hizmeti alan abonelerden de alındığı belirtildi.

İSKİ yapılan açıklamada "daha önce aynı kalem içinde gösterilen su bedeli ve KSUB Sayıştay görüşü ve İBB Meclisi uyarınca faturalarda ayrı ayrı gösterilmeye başlandı. Herhangi bir ek bedelin faturalara yansıması kesinlikle söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading