Yandex Metrica
SON DAKİKA
Stokçuluk ve haksız fiyat artışı ihbar bildirimi nasıl yapılır? Stokçuluğun cezası ne kadar olacak?

Stokçuluk ve haksız fiyat artışı ihbar bildirimi nasıl yapılır? Stokçuluğun cezası ne kadar olacak?

Ticaret Bakanlığı tarafından, haksız fiyat artışında bulunan ve stokçuluk yapan işgüzarlara karşı yeni kararlar alındı. Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınır üzerinden ceza kesmeye başladı. Peki, Haksız fiyat artışı ve stokçuluk ihbar bildirimi nasıl yapılır? Stokçuluğun cezası kaç lira? İşte detaylar…

Ekonomi

23.01.2024, 18:29

Son günlerde hükümet, arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı bir dizi tedbir alıyor.

Bu tedbirlerden biri de haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapanların tespiti ve cezalandırılması. Ticaret Bakanlığı , tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimallere geçit vermiyor.

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

STOKÇULUĞUN CEZASI NE KADAR?

Vatandaşların ihtiyaçları olan mallara ulaşmalarını engelleyenler 50 Bin TL'den 500 Bin TL'ye kadar idari para cezasına çarptırılıyorlar. Son olarak, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun İzmir'de bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınır olan 545 bin 550 lira ceza verdiğini duyurdu.

Fahiş fiyata ve stokçulara geçit yok! Ticaret Bakanlığı fırsatçılara ceza... Haberi Görüntüle

HAKSIZ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK İHBAR BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan yeni uygulamaya göre kurumun internet sitesi üzerinden "Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi" yapılabiliyor. Vatandaşlar kendilerine fahiş fiyattan gıda maddesi veya temel ihtiyaç malzemesi satan işletmeleri site üzerinden şikayet edebilecekler. vatandaşların öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kurumsal internet sitesi üzerinden giriş yapmaları gerekiyor. Ardından Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi menüsü kullanılarak vatandaşlar ihbarlarını iletebiliyorlar. Bu ihbarlar vatandaşların yaşadıkları illerdeki birimlere iletilerek denetimler ivedilikle yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading