Yandex Metrica

Staj ve çıraklık sigortası olana emeklilik geliyor: Bakan Bilgin ‘Erken emeklilik’ olarak duyurdu! Staj ve çıraklık mağdurları EYT kapsamına girecek mi?

Staj ve çıraklık sigortası olana emeklilik geliyor: Bakan Bilgin ‘Erken emeklilik’ olarak duyurdu! Staj ve çıraklık mağdurları EYT kapsamına girecek mi?

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları 1 milyon 800 bin vatandaşın başvurduğu EYT düzenlemesinden faydalanamadığı için emekli olamadı.

Ekonomi

31.03.2024, 03:47

EYT düzenlemesi ile milyonlarca vatandaşlar emekli olurken staj ve çıraklık mağdurları erken emeklilik hakkından faydalanamadı. Sayıları milyonları bulan vatandaşın EYT'de staj ve çıraklık mağdurlarının sosyal medya üzerinden isyanları devam ediyor. EYT kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları bir an önce hükümetten bu duruma çözüm bulmasını istiyor. Müjdeli Haber ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin staj ve çıraklık mağdurları için yeni çalışmanın duyurusunu yaptı. Milyonlara erken emeklilik müjdesi de Böylece gelmiş oldu. Peki, staj ve çıraklık mağdurları erken emekli olacak mı? Staj ve çıraklık mağdurları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği EYT düzenlemesi geçtiğimiz aylarda TBMM'de yürürlüğe girdi. Kabul edilen EYT yasası sonrası bu defa da staj ve çıraklık mağdurlarının haklarının teslim edilmediği belirtildi. Staj ve çıraklık mağdurları, AK Parti hükümetinin bir düzenleme ile haklarını teslim etmelerini bekliyor.

Seçimin ardından beklentilerini yeniden dile getiren mağdurlar yeniden EYT kapsamına dahil edilmek istiyorlar. Sayıları milyonları bulan staj ve çıraklık mağdurları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika açıklamaları geldi. Staj ve çıraklık mağdurları konusunda hükümetten bir müjde beklenirken bu konuda çeşitli düzenlemeler üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. 

Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek? 25 metreküp doğal gaz desteği sona erdi mi? Ücretsiz doğal gaz desteği ne zaman sona erecek? 25 metreküp... Haberi Görüntüle

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI İÇİN DÜZENLEME HAZIRLIĞI

EYT mağdurlarına yönelik açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanına aynı zamanda EYT'de staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili de soruları da cevaplandırdı. Bakan Vedat Bilgin bu konuda da yeni düzenlemenin Yolda olduğunu belirterek staj ve çıraklık mağdurları için düzenlemenin hazırlıklarına başlandığını bildirdi. Staj dönemi ve çıraklık döneminin birbirinden ayrılacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, vatandaşlarının haklarının teslim edilmesi için gerekeni yapılacağını söyledi. Bakan Bilgin'in canlı yayında yaptığı açıklamalarından anlaşılacağı üzere staj ve çıraklık mağdurları için erken emeklilik yolda. Düzenleme hayata geçtiği zaman artık staj ve çıraklık mağdurlarının EYT kapsamına alınacağı ve sigortalılıklarının tespit edileceği hak mağduriyeti yaşayanlar tarafından ümit ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading