Yandex Metrica

SSK ve Bağkur'lulara müjde! Erken emeklilik artık çok yakın: Prim sayısı düşüyor

SSK ve Bağkur'lulara müjde! Erken emeklilik artık çok yakın: Prim sayısı düşüyor

EYT'lilerin uzun zamandır beklediği Bağkur prim eşitliği düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. SSK ve Bağkur arasındaki prim farkını ortadan kaldıracak düzenlemeyle emeklilik süresi 1800 gün öne çekilecek ve prim eşitliği sağlanacak. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

Yapılacak düzenlemeyle birlikte küçük esnafın prim ödeme gün sayısı SGK'lılarla eşitlenecek ve 7 bin 200 güne indirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 1 milyon küçük esnafın faydalanacağı bu çalışmanın tüm esnaf kardeşlere hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir... Haberi Görüntüle

ERKEN EMEKLİLİK DETAYLARI VERİLDİ

Türkiye'de küçük esnafın emeklilik koşullarıyla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Şu anda Bağ-Kur'luların 9000 prim günü ödemesi gerekiyor ve emekli olmak için daha fazla zaman beklemeleri gerekiyor. Ancak yeni düzenlemeyle Bağ-Kur'lular da 7200 prim günüyle erken emeklilik hakkına sahip olacaklar ve emekli aylıkları yüzde 20 artacak.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son durum! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son... Haberi Görüntüle

EŞİTLİK SAĞLANACAK

Bu düzenleme ilerleyen dönemlerde tüm Bağ-Kur'luları kapsayacak. Şu anda işçi ve memurlar için emeklilik için gereken prim gün sayısı 7200 iken, Bağ-Kur'lular için bu sayı 9000. Bu nedenle Bağ-Kur'lular daha uzun süre prim ödemek ve daha geç emekli olmak zorunda kalıyorlar. Yapılacak düzenlemeyle SGK ve Bağ-Kur arasındaki farklılıklar ortadan kalkacak ve emeklilik koşulları standart hale gelecek. Bu düzenleme, farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitliği sağlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading