Yandex Metrica
SON DAKİKA
SSK ve Bağkur'lu vatandaşların gözü bu karardaydı! Primler yeniden hesaplanacak

SSK ve Bağkur'lu vatandaşların gözü bu karardaydı! Primler yeniden hesaplanacak

2022 Asgari ücretin belirlenmesiyle ile beraber başta emeklilik olmak üzere birçok ücret kaleminde de artış meydana gelecek. SSK ve Bağ-Kur prim ücretleri de bu artıştan payını alacak. Asgari ücretin ilanı ile birlikte SSK ve Bağ-Kur prim ücretleri de yeniden hesaplanacak. Peki, emekli olmak isteyenler ne kadar ödeyecek? İşte detaylar.

Ekonomi

23.01.2024, 18:28

SSK ve Bağ-Kur primi, maaşların belli bölümü üzerinden hesaplanır. 30 gün üzerinden her ay yatırılan SSK ve Bağ-Kur prim ücretleri, SGK’ye yatırılır. Bu tarz ücretler, asgari ücret üzerinden hesaplanır.

Asgari ücretin atında maaş alanların dikkatine! Aile Bakanlığından 2 bin... Haberi Görüntüle

2022 SSK VE BAĞ-KUR PRİM ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

2022 yılında geçerli olacak asgari ücret henüz açıklanmadı. Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur prim ücretleri yeniden hesaplanacak.

Sigorta primleri sadece sağlık hizmetlerinden faydalanmanın haricinde emeklilik için de vatandaşlar için önemlidir. Hem sağlık hem de emeklilik için ödenmekte olan sigorta primleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’na her ay yatırılıyor. Asgari ücret üzerinden tespit edilen sigorta primleri 30 gün üzerinden hesaplanarak her ay ödenir.

ssk bağ kur

Kredi kartından 5-10 bin TL nakit avansa ne kadar faiz... Haberi Görüntüle

BAĞ-KUR PRİMLERİ NE KADAR?

Sigorta kollarından biri olan Bağ-Kur, isteğe bağlı sigorta kollarından birindir. Bağkur kapsamında sigortası bulunan kişilerin primleri, aylık kazancın yüzde 32’si oranında primlerini öderler. Yüzde 32 oranında primin, yüzde 20’si malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında değerlendirilirken, yüzde 12’si genel sağlık sigortası primi olarak hesaplanır.

2021 yılı kapsamında 4b çalışanlarının primleri,

Asgari ücret üzerinden indirimsiz sigorta primleri: 1234,25 TL olarak hesaplanmıştır.
Asgari ücret üzerinden indirimli sigorta primleri: 1055,36 TL olarak hesaplanmıştır.
Asgari ücret üzerinden ödemelerini alan 4b çalışanlarının aylık prim tutarı en az 1,235 TL olup, en fazla 9,257 TL olarak belirtilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading