Yandex Metrica

SSK ve Bağkur'a %70 İNTİBAK zammı uygulanacak! Refah Payı ile birlikte 13.009 TL emekli maaşı detayı

SSK ve Bağkur'a %70 İNTİBAK zammı uygulanacak! Refah Payı ile birlikte 13.009 TL emekli maaşı detayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı televizyon programında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu açıklayarak emekli vatandaşlara müjdeyi vermişti. Bu gelişmenin sonrasında 200 sonrası emekli olan vatandaşların maaşlarına zam sonrası memurda maaş zammı talebinde bulundu. Peki Memura ara zam yapılacak mı?

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşaknı Erdoğan katıldığı televizyon programında emekli maaşı ile ilgili müjdesini vermişti. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu açıkladı. Bu gelişmenin ardından memurlar kendi maaşlarına ne zaman zam yapılacağını araştırıyor. Peki memura intibak zammı uygulanacak mı? İşte detaylar..

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Haberi Görüntüle

MAAŞLAR YENİDEN HESAPLANACAK

İntibakın hayata geçmesi halinde, emekli maaşlarında yüzde 70'e yakın bir artış yapılacağı düşünülüyor. Ödenen primler yükseldikçe alınacak emekli maaşı da artacak.

Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek tek emekli oluyorlar Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek... Haberi Görüntüle

MAAŞ FARKI NEDEN OLACAK?

Karma bir sisteme göre hesaplanan emekli maaşında sigortalının kanunda öngörülen başlangıç noktası önem taşıyor. Katkı payı gelir tutarı ve ödeme gün sayısı aynı olsa bile, kanunda yapılan değişiklikler nedeniyle sigorta başlangıç tarihi üzerinden hesaplama yapılıyor. Çıkan intibak yasaları ile bu durum dengeleniyor.

İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi Haberi Görüntüle

EMEKLİYE 2 BİN LİRA ZAM

En düşük emekli maaşı 2 bin lira artışla 7 bin 500 liraya yükseltildi.Örneğin, kök maaşı 4 bin 500 lira olan bir emekliye, 7 bin 500 liralık ödeme aradaki farkın Hazine tarafından karşılanmasıyla gerçekleştirilecek.


Loading