Yandex Metrica

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı çalışanları dikkat! SGK duyurdu: Başvuranlara para iadesi yapılacak!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı çalışanları dikkat! SGK duyurdu: Başvuranlara para iadesi yapılacak!

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı çalışanlarına müjde duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılan toplu para ödemeleri nedeniyle hak sahiplerine para iadesi yapacak. Başvuruda bulunanlar tüm ödemelerini geri alabilecek.

Ekonomi

27.01.2024, 07:03

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK); emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için toplu para ödemesi yapmaya hazırlanıyor. SGK tarafından yapılan toplu para ödemesi 4A, 4B ve 4C statülerinde yer alan; emekli, dul ve yetim aylığı alanları kapsıyor. Yapılacak olan ödeme, bu kategorilerde yer alan yaklaşık 12 milyon vatandaş için yapılacak.

2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne... Haberi Görüntüle

SGK BORCU KESİLECEK

Ancak toplu para ödemesinden yararlanacak olanların dikkat etmesi gereken bir nokta var. Ödeme alacak kişilerin SGK'ya borçları varsa, ödenecek olan tutar bu borçlardan düşülecek. Ayrıca, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 60 gün içinde geri ödeme talebinde bulunulması durumunda, ödenen tüm tutarın iade alınabileceği ifade ediliyor. 

Bu sebeple, toplu para ödemesi alan vatandaşların, SGK borçlarını öğrenerek gerekli işlemleri yapmaları ve geri ödeme talebinde bulunmaları öneriliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading