Yandex Metrica
SON DAKİKA
SSK, BAĞ-KUR’LU İÇİN EYT’DE son 2 yıl detayı! : 3600 PRİM GÜNÜ RESMEN AÇIKLANDI!  Kimler yaş indiriminden yararlanacak?

SSK, BAĞ-KUR’LU İÇİN EYT’DE son 2 yıl detayı! : 3600 PRİM GÜNÜ RESMEN AÇIKLANDI! Kimler yaş indiriminden yararlanacak?

Yapılacak çalışmalarla EYT ile emekli olacak kişi sayısının uzun vadede 5 milyona ulaşması öngörülüyor. Bununla birlikte, hala EYT ile emekliliği bazı ufak detaylarla kaçıran vatandaşlar bulunuyor. Bu kapsamda o vatandaşlar için kısmi emeklilik konusu gündeme geldi. İşte kısmi emeklilik şartlarına dair merak edilenler...

Ekonomi

05.03.2024, 16:57

EYT ile birlikte milyonlarca kişi yıllardır bekledikleri emeklilik hakkına sahip oldu. Ancak EYT yasası sonrasında kapsam dışında kalanlar ve az bir farkla kaçıranlar için kısmi emeklilik düzenlemesi devreye alınacak.Kısmi emeklilik şartları esnetilebilir. Yapılacak düzenlemeyle birçok kişi emeklilik hakkına sahip olacak. Özellikle 5400 prim günüyle yaştan kısmi emekli olabilen Bağ-Kur'lular için bu sürenin reform kapsamında 4500'e indirilmesi bekleniyor. Peki, kimler erken emekli olacak? 

Resmi olarak duyuruldu! SGK, Bağ-Kur, EYT ve Emekli Sandığı emeklilerine... Haberi Görüntüle

KISMİ EMEKLİLİKTE ŞARTLAR NASIL DÜZENLENECEK? 

Yine bu düzenlemenin kısmi emekliliği de kapsaması gündemde.

5400 prim günüyle yaştan kısmi emekli olabilen Bağ-Kur'lularda bu sürenin reform kapsamında 4500'e çekilmesi bekleniyor. Bu sayede Bağ-Kur'lular için 900 günlük (2 yıl) bir avantaj ortaya çıkacak. Düzenlemenin çerçevesi yapılacak yasal düzenlemeyle çizilecek.

SMEG Kahve Makinesi A101'de! 21 Mart A101'de bayram indirimi SMEG... Haberi Görüntüle

KADEMELİ YAŞ ŞARTI DİKKATE ALINDI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini az farkla kaçıranlara 'kısmı emeklilik formülü' geliyor. EYT yasasından yararlanamayanlar yani 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için bir kademeli yaş şartıyla emeklilik masaya geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading