Yandex Metrica
SON DAKİKA
SPK'dan 'borsadaki büyük dalgalanma' ile ilgili açıklama: Cezai yaptırım uygulanacak!

SPK'dan 'borsadaki büyük dalgalanma' ile ilgili açıklama: Cezai yaptırım uygulanacak!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasa bozucu eylem ve işlemlere ilişkin açıklamada bulunarak "Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai yaptırımlar uygulanacaktır" denildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:17

Borsa İstanbul'da son günlerde yaşanan büyük dalgalanmaların ardından SPK konuya ilişkin açıklamada bulundu. Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen işlemlerin anlık olarak takip edildiği bildirilen açıklamada "Sermaye piyasasının güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai yaptırımlar uygulanacaktır" ifadesi kullanıldı. 

SPK açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen, Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık takip edilirken, piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetleri Kurulumuz tarafından sürekli olarak yerine getirilmektedir."

Aile Bakanlığı İŞKUR üzerinden iş ilanı yayımladı: 21-49 yaş arası... Haberi Görüntüle

SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK

"Bu kapsamda, sermaye piyasasının güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai yaptırımlar uygulanacaktır."

Ticaret Bakanlığı'nın onayı alınacak: Ekmek ve simit fiyatı belirlemede yeni... Haberi Görüntüle

CUMA GÜNÜ BÜYÜK HAREKETLİLİK YAŞANDI 

Açıklama Borsa İstanbul'da yaşanan sert dalgalanmalar nedeniyle geldi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi geçtiğimiz perşembe gününü yüzde 7.37'lik kayıpla tamamlamıştı. Cuma günü ise önce sabah saatlerinde yüzde 1.8'lik yükseliş yaşadı. Ardından yüzde 3 eksiye döndü. Öğleden sonra gelen alımlarla endeksin günlük yükselişi yüzde 5'i aştı. Günü ise yüzde 4.4'lük yükselişle tamamladı.

Buna benzer büyüklükte bir hareketlilik Avrupa veya ABD borsalarında görülmedi. Oysaki yurtiçinde de piyasayı derinden etkileyecek bir haber akışı olmadı.

BIST 100 cuma günkü yükselişin ardından ise dün günü yüzde 3.2 değer kaybederek 5.171 puandan kapadı.

Altın yön bulmaya çalışıyor! Altın haftaya nasıl başladı? İşte 25... Haberi Görüntüle

BORSA BUGÜN DE DALGALIYDI

Endekste bugün de sert dalgalanmalar meyadana geldi.  BIST 100 sabah saatlerinde önce 5.068 puana geriledi. Daha sonra 5.184 puanın üzerine tırmandı. TSİ 16.00'dan sonra düşüşe geçti ancak özellikle 17.20'den sonra yani kapanışa yakın satışlar hızlandı. Söz konusu saatte 5.121 puanda olan BIST 100 günü yüzde 3.5'lik düşüşle 4.988 puandan kapattı.

Analistler küçük yatırımcıların panik alım-satımlarının ve algoritmik işlemlerin dalgalanmalarda etkili olabileceğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading