Yandex Metrica

Son zamların ardından dışarıda çay kahve içmek hayal oldu! Bakın kahvehanede 1 bardak çay kaç TL'ye satılıyor?

Son zamların ardından dışarıda çay kahve içmek hayal oldu! Bakın kahvehanede 1 bardak çay kaç TL'ye satılıyor?

İzmir'de ÇAYKUR'un son zamlarının ardından kahvehanelerde bardak çayın ve kahvenin fiyatına zam yapıldı. Zamlara ilişkin açıklama yapan esnaf, 'artık ısmarlama devri bitti' ifadesini kullandı.

Ekonomi

01.04.2024, 08:53

Kahvehaneler çaya yapılan zamdan sonra fiyatlarını yükseltti. İzmir Kahveciler Odası, esnaftan gelen talep üzerine bir bardak çayın fiyatını 3 liradan 4.5 liraya yükseltti. 4 lira olan bir fincan kahve de 6 lira oldu.

Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan Şimşek enflasyon açıklaması Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan... Haberi Görüntüle

"KAHVEHANELERDE BİLE TUVALETLERDEN PARA İSTEYECEĞİZ"

İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, çay ve şekere yapılan zamların esnafı mağdur ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Alım gücü zorlaştı. Bu ekonomik durumdan dolayı çoğu esnafın müşterisi azaldı. Bunu yapmazsak çoğu işyerimiz kapanabilir. En kolay şey zam yapmak. Ancak yaptığımızda müşteri azalıyor. Bir kahvehane günde 300 çay satıyorsa, zam yaptığında 100’e düşecek. Bir çay ocağı 200 satıyorsa 75 çay satmaya başlayacak.

İnsanlar artık çayı kahveyi pahalı olduğu için içmemeye başladı. Bir kuyumcu veya ayakkabıcı kendi işyerinde çay yapıp misafirlerine veriyor. Kahvehanelerde daha önce 2 buçuk liraya çay satıyorduk. Sonra 3 liraya çıkardık, şimdi de 4 buçuk liraya. İçen kaç kişi? İçen azaldı. En ucuz barınma, dinlenme yeri kahvehaneler, çay ocakları. İnsanlar ihtiyacını gideriyordu, televizyon seyrediyordu, gazete okuyordu. Tuvaletini kullanıyordu. Tuvalet parasına çay satıyorduk. Kahvehanelerde bile tuvaletlerden para isteyeceğiz. Bu duruma düştü esnafımız.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

ISMARLAMA DEVRİ BİTTİ

Kahvehanede oyun oynayanların, yanındakine ‘yancı’ deriz. Yancılar gelir çayını içer. Şimdi o laflar artık kalktı. ‘Benim 4 çayım var’ diyor, onu ödüyor. Artık ısmarlama devri bitti, kapandı. Eski kültürümüz kaybolmaya başladı. Onlar rafa kalktı artık. Devlet yanımızda olsun. Devlet bizim babamız. Bize sahip çıksın."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading