Yandex Metrica

DOLAR

32.33

%0.19 expand_less

EURO

35.10

%-0.2 expand_more

ALTIN

2296.50

%0.88 expand_less

BIST

9045.94

%2.72 expand_less

BTC ($)

70475.27

%2.33 expand_less

Son dakika: Zincir marketlere yasak geliyor! TESK Başkanı resmen duyurdu

Son dakika: Zincir marketlere yasak geliyor! TESK Başkanı resmen duyurdu

Zincir marketlerde fahiş fiyat tartışması devam ediyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken fahiş fiyatların önüne geçilmesi için radikal bir öneride bulundu. İşte, detaylar...

Ekonomi

05.03.2024, 23:25

Türkiye en önemli gündem maddelerinden biri hâlâ zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışları. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği marketlerle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 

Zincir marketlerle ilgili çok konuşulacak öneri Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. 

Fahiş artış oranı ekonominin baş gündemiydi! Konut fiyatlarıyla ilgili dikkat... Haberi Görüntüle

'ÖZEL MARKALI ÜRÜNLER SATILMASIN'

Zincir marketlerle mücadele etmekte güçlük çeken esnaf perakende kanunuyla ilgili yeni bir düzenleme talep eden Palandöken, yasa değişikliği önerisini hem Ticaret Bakanlığı hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na iletti.

Bendevi Palandöken, elektronik ticarete dair yasal düzenlemeyi hatırlattı ve zincir marketler için de benzer öneri getirdi ve şöyle konuştu:

Zincir marketler, hızlı tüketim malları dışındaki ürünlerle kendi özel markalı ürünleri satmasın. Marketlerin indirim ve reklam bütçeleri sınırlandırılsın. Devlete lisans bedeli ödesin. Kurallar belli olmalı.

Bayram ikramiyeleri haftaya hesapta! Detaylar belli oldu: SSK, BAĞKUR emeklileri... Haberi Görüntüle

'O ÜRÜNLER SATILMASIN'

Zincir marketlerin satabileceği ürünlerin belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Palandöken; ekmek, sigara, et, alkollü içecek, mobilya, elektronik eşya, cep telefonu, beyaz eşya, hırdavat, ayakkabı, kıyafet, ev tekstili, deniz ürünleri pastane ürünleri, otomobil araç gereçlerinin buralarda satılmaması gerektiğini söyledi.

Ramazan Bayramı öncesi erken yatacak maaşlar belli oldu mu? Bayram... Haberi Görüntüle

'HAFTADA BİR GÜN TATİL OLMALI'

Mynet'in aktardığı habere göre; Palandöken, marketlerin haftada bir gün pazar günleri tatil yapmaları gerektiğini diğer günler de sabah 10.00'da açılıp akşam 19.00'da kapanmalarını istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading