Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Zamlı maaş günü! Asgari ücretliye enflasyon müdahalesi

Son dakika: Zamlı maaş günü! Asgari ücretliye enflasyon müdahalesi

Asgari ücret zammı ile ilgili çarşamba günü ilk kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, oturumun detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Asgari ücret zammı için artık saatler kaldı. Buna göre, asgari ücret zammının açıklanması sonrası haziran maaşlarının da zamlı olarak yatması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:29

İki haftadır Türkiye gündemini meşgul eden asgari ücret zammı için kritik güne gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada Cuma gününü işaret etmişti. Erdoğan'ın Madrid dönüşünde yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

43 ilde 5.823 TL taksitle ev sahibi olabilirsiniz! TOKİ Konut... Haberi Görüntüle

ÜÇ İHTİMAL VAR 

Sene sonu enflasyon beklentisinin yüzde 76 olduğunu düşünülürse birinci senaryoda artışın 1.105 lira olacağı ifade ediliyor. Buna göre eğer senaryo bir gerçekleşirse güncel asgari ücret 5 bin 353 TL olacak.

Asgari ücret zammı öncesinde ikinci senaryoya göre %38'lik bir artışla yeni maaşın 5 bin 4 lira olması düşünülüyor.

Üçüncü senaryoda ise 4.253 TL olan asgari ücretin %30 zamla 5.954 TL olması düşünülüyor. Üç senaryonun hangisinin gerçekleşeceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla öğreneceğiz.

Tarafların asgari ücret talepleri neler? 7 milyon civarında insanın takip ettiği asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ net olarak 6 bin 391 TL rakamını sundu. TİSK de aynı şekilde tüm koşulların göz önünde bulundurulacağı bir artış talep ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading