Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Yıl sonu enflasyon oranı belli oldu! İlk kez açıklandı

Son dakika: Yıl sonu enflasyon oranı belli oldu! İlk kez açıklandı

İngiltere merkezli yayın organı Reuters'ın, 12 katılımcıyla yaptığı ankete göre, enflasyon Kasım ayında yüzde 3,6 yükselecek ve yıllık enflasyon yüzde 85.6'ya yükselecek.

Ekonomi

29.01.2024, 09:49

Reuters, her ay düzenlediği enflasyon anketicinin neticelerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 12 katılımcının görüşlerini paylaştığı ankette dikkat çeken bir sonuca ulaşıldı ve yıllık enflasyonun yüzde 85,6'ya ulaşacağı öngörüldü. Öte yandan ankette ekim ayı enflasyonunun yüzde 3.6 seviyesinde gerçekleşeceği öngörüldü.

THY duyurdu: İstanbul kalkışlı baz seferler iptal edildi Haberi Görüntüle

YAZ AYLARININ SONA ERMESİYLE FİYATLAR ARTACAK

Enflasyonun aylık artışında yaz mevsiminin bitmesi ile beraber yükselen gıda ve giyim fiyatlarının yanı sıra ev eşyası ve konut kalemlerinde yaşanan yükselişin etkili olması bekleniyor.

Reuters yayınladığı yılsonu enflasyon tahmini anketine göre, enflasyon tahmini %70.25 oldu.

Reuters'ın bugün tamamladığı ankette yıl sonu tahmini yüzde 70.25 oldu. Yıl boyunca yapılan anketlerde 2022 yılsonu tahminleri Rusya-Ukrayna savaşının emtia fiyatlarına etkisi ve TL'nin değer kaybı sebebiyle sert yükselirken son birkaç aydır tahmin revizyonları sınırlı kaldı.

Merkez Bankası ise yılsonu enflasyon tahmini yüzde 65.2 olarak güncellemişti. Reuters ile Merkez Bankası enflasyon tahmini arasında %4,8’lik fark oluştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading