Yandex Metrica

Son dakika: Yeni benzin zammı kapıda! Depoları eski fiyattan doldurmak için cuma günü son gün

Son dakika: Yeni benzin zammı kapıda! Depoları eski fiyattan doldurmak için cuma günü son gün

Bir son dakika haberine göre, LPG'ye yapılan 25 kuruşluk zammın ardından benzinde de büyük zam bekleniyor. Dünyada artışa geçen enflasyonla birlikte benzine cuma gecesinden itibaren geçerli olmak üzere 45 ila 50 kuruşluk bir zam geleceği konuşuluyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:19

Akaryakıt sektöründe LPG'ye yapılan 25 kuruşluk zammın sonrasında benzin ve motorinde de yeni zamlar bekleniyor. 

Dolar/TL paritesinde yaşanan yükselişin ardından akaryakıt sektörü kaynakları benzinde cuma gününden geçerli olmak üzere yeni bir zam beklentisi olduğunu açıkladı. Söz konusu kaynaklar benzine 48 ila 52 kuruş arası zam beklendiğini belirtti.

Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Haberi Görüntüle

DOLARIN SEYRİNE GÖRE BELLİ OLACAK

Sektör kaynaklarının ifadelerine göre motorinde ve LPG'de fiyat artışının doların seyrine göre belli olacak. Kaynaklar yarın Merkez Bankası toplantısı sonrasında dolar/TL kurunun 10 TL civarlarında ya da altında kapanış yapması neticesinde motorinde zam beklentisinin bir süreliğine erteleneceğini söyledi.

Buna karşın dolar kurunun 10,30 lira ve üstü kapanışlar gerçekleştirmesi ve ürün fiyatının düşmemesi neticesinde motorine de 33-46 kuruş arası zam gelebileceğine dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading