Yandex Metrica

Son dakika: Uzman isim canlı yayında açıkladı! Asgari ücrete bakın ne kadar zam geliyor

Son dakika: Uzman isim canlı yayında açıkladı! Asgari ücrete bakın ne kadar zam geliyor

Asgari ücrette 2023 zammı tahminleri devam ederken milyonların gözü Aralık ayında Tespit Komisyonundan çıkacak kararda. Asgari ücret formülü için enflasyonun üzerinde bir artış yapılması kuvvetli bir ihtimal olarak dururken SGK Uzmanı Özgür Kaya 20+20 formülüne ilişkin detayları paylaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Milyonlarca çalışan, emekli ve memur için Ocak 2023 zammı bekleyişi sürüyor. Memur ve memur emeklisi için yılın ilk 6 ayı baz alınarak açıklanan zam oranı yüzde 41,69 olmuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 42,35 zam yapılmıştı. Ocak 2023 zammı için geri sayım başlarken milyonlarca kişinin yakından takip ettiği Eylül ayı enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Enflasyon beklentisi netleşirken memur ve emekli ile asgari ücretli çalışanların maaşları için zam formülleri bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

'YÜZDE 40 SEVİYELERİNDE ARTIŞ'

CNNTürk'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Yılın geri kalanında gelecek olan enflasyon rakamları memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı etkileyecek. Enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payını da koyduğumuzda yüzde 40 seviyelerinde bir artış meydana getireceğini tahmin edebiliyoruz. Asgari ücretlinin maaşına da ilave getirecek. 5 bin 500 liraya yüzde 40 ilave ettiğimizde bu rakamın 7 bin 700 seviyelerine yükseleceğini öngörmek mümkün” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading