Yandex Metrica

Son dakika: Uzman isim asgari ücrette net rakamı açıkladı! 'Ne altı ne de üstü olmayacak'

Son dakika: Uzman isim asgari ücrette net rakamı açıkladı! 'Ne altı ne de üstü olmayacak'

2023 Ocak ayı için asgari ücret tartışmaları devam ederken Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, rakamların gerçekçi olmadığını söyleyerek tahminde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

TÜİK'in ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Ocak 2023 asgari ücret tahminleri de yeniden gündem oldu.

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Haberi Görüntüle

NİHAİ KARARI KOMİSYON VERECEK

AK Parti tarafından yapılan açıklamada, asagari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği söylenirken Asgari Ücret Tespit Komisyonu yılın son ayında 4 kez biraraya geldikten sonra nihai kararını verecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Haberi Görüntüle

YÜZDE 55 SEİYESİNE ÇIKTI

Kamuoyunda asgari ücret için 9 bin - 10 bin lira rakamları öne sürülüyor. CNN Türk'te bir değerlendirme yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram'ın açıklamaları, asgari ücretlileri hüsrana uğratacak.

Bayram, " Merkez Bankası önceki yıl sonu beklentisi yüzde 60 iken yüzde 65 seviyesine çıkarmıştı. Biz bunun bir söylem dili olduğunu gerçekte böyle bir oranın olmayacağını söylemiştik. Şuan ki yüzde 85'lik oranı şöyle okumalıyız. Bir önceki yılın aynı ayına göre geçen enflasyondur. Aralık ayından bu zamana kadar geçen enflasyon yüzde 55 seviyesine çıktı.

Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat duyurdu! Türkiye-Irak ticaret hacmi genişliyor Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat... Haberi Görüntüle

8 BİN LİRA EN AZ RAKAM

Sözlerini sürdüren Bayram, "Şu andaki enflasyon rakamları yüzde 55. Şu anda her ne kadar Merkez Bankası'nın beklentisine göre yüzde 65'lik enflasyon öngörülse de yılsonu enflasyon beklentileri yüzde 75'ten aşağı çıkmayacaktır. Merkez Bankası bunun tekrar revize edecektir. Eğer yüzde 75 enflasyon olacağını farz edersek asgari ücretli temmuz ayında yüzde 30'luk fark aldı.

Daha önceden almadığı önceki dönemlerden katlandığı yüzde 40-45'lik fark var. Asgari ücret üzerine yüzde 40'lık artış yaparsak 7 bin 700 TL civarına gelir eğer yüzde 45 artış yaparsak 7 bin 945 TL civarına gelir. 8 bin lira psikolojik sınır, bu tutar açlık sınırlarının üzerinde, en azından bu dönemde açlık sınırının üzerinde bir rakam belirlenmesinde fayda var. Bu 8 bin lira en az rakam. Piyasada dolaşan 9 bin, 10 bin, 11 bin lira seviyeleri gerçekçi değil" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading