Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Ucuz gıda seferberliği için vatandaşa nefes aldıracak formül

Son dakika: Ucuz gıda seferberliği için vatandaşa nefes aldıracak formül

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için ucuz gıda seferberliği başlatıyor. Ürün takip sistemi artık cebe giriyor. Ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni dijital sistem yakın zamanda kuruluyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni dijital bir sistem kurulması kararlaştırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların daha ucuz gıda maddelerine ulaşması için "Birlikten Berekete" uygulaması ve dijital "Ürün Takip Sistemini" devreye almaya hazırlanıyor.

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

ÜRÜN VE FİYAT TAKİBİ İMKANI SUNULACAK

Uygulamada ürün ve fiyat takibi imkanı sunulacak. Ayrıca uygulamada yeni markalar, ürünler, kategorileri öne çıkaran duyuru alanları da yer alacak. Uygulama ile satış noktaları ürün kategorileri filtrelenerek kolay arama yapılabilecek. Uygulama toplam alışveriş tutarını hesaplayacak, en ucuz ürünün en yakın nerede olduğunu da gösterecek. Sisteme yeni giren ürünler, iş yerleri ve ön plana çıkanlar için de arama linkleri olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı mobil uygulamaların alt yapısını hazırlandı.

Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur ve emekliyi temmuzda bekleyen zam oranı Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur... Haberi Görüntüle

BAKAN NEBATİ: İSTİKRARI KALICI HALE GETİRECEĞİZ

Sabah gazetesine konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, stokçuluğu önlemek ve fiyatların seyrini izlemek amacıyla Bakanlık koordinasyonunda yürütülen dijital ürün takip sistemi çalışmalarının devam ettiğini söylerken şu ifadeleri kullandı; ''Türkiye'de enflasyonu belirleyen temel etkenler maliyet ve arz yönlü faktörler ile enflasyon beklentileridir. Bu çerçevede kurdaki istikrara çok önem veriyoruz ve önümüzdeki dönemde ortaya koyacağımız yeni enstrümanlarla finansal piyasalardaki istikrarı kalıcı hale getireceğiz"

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

"Ürün Takip Sistemi" ile ürünlerin tarladan çıkışından satılıp kullanıldığı yere kadar takip edilmesi sağlanacak. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerini düşürecek çalışmalar da Mayıs ayında tamamlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading