Yandex Metrica

Son dakika: Türkleri heyecanlandıran gelişme! Almanya yeniden işçi talep etti

Son dakika: Türkleri heyecanlandıran gelişme! Almanya yeniden işçi talep etti

Almanya ülkesinde var olan havalimanı personeli problemini çözmek için Türkiye'den misafir işçi talebinde bulundu. Valiz taşıma, yerleştirme, temizlik ve yolcu karşılama işlerinde çalışacak personeller aranıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Almanya havalimanlarında yaşanan personel problemini çözmek için Türkiye'den misafir işçi getirmek istiyor. 

Türkiye'den Almanya'ya temmuz ayından itibaren birkaç aylık süreç için bagaj yükleme ve güvenlik noktalarında çalışmak üzere binden fazla işçi talebi yapıldı. 

BILD am Sonntag gazetesinin haberine göre pandemiden sonra Alman havaalanlarında yaşanan personel sıkıntısını hükümet Türkiye’den “misafir işçi” getirerek çözmek istiyor. Özellikle Berlin, Frankfurt ve Münih gibi yoğun havalimanlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı uzun kuyruklar oluşuyor ve uzun bekleme süreleri yaşanıyor.

Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş peşe imzalandı Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş... Haberi Görüntüle

HAVALİMANLARINDA İŞÇİ KRİZİ YAŞANIYOR

Pandemi döneminde havalimanlarında bu hizmetlerde çalışan çoğu personelin işten çıkarılması ve pandeminin ardından rezervasyonların yeniden tavan yapması nedeni ile havalimanındaki işleyiş bunalıma girdi.

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP), İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) havalimanlarında yaşanan kaosu çözmek için kolları sıvadı.

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Durumu ciddiye alıyorum ve vatandaşlara yardım etmek istiyorum" dedi.

Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Haberi Görüntüle

YURT DIŞINDAN PERSONEL ARANIYOR 

Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) yaptığı açıklamada, "Federal hükümet, acilen ihtiyaç duyulan personelin geçici iş için yurt dışından Almanya'ya girmesine izin vermesini planlıyor. İşverenler gelecek olan misafir işçilere toplu ücret ödemeli ve sınırlı bir süre için makul bir konaklama sağlamalıdır” dedi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), "Yurt dışından gelen yardımcı işçilerin, örneğin bagaj taşıma için kullanılmasını mümkün kılacağız" dedi.

Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Haberi Görüntüle

3000 ÇALIŞAN ALINACAK 

Hükümet çevrelerine göre, şu anda havaalanlarında yaklaşık 2.000 ila 3.000 arasında çalışana ihtiyaç var. Bu nedenle amaç, Türkiye'den Almanya'ya temmuz ayından itibaren en iyi ihtimalle birkaç aylığına görevlendirilebilecek bine yakın kalifiye işçi getirmek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading