Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Türk-İş'ten asgari ücrete ilişkin ilk açıklama! 'Kapı gibi dururuz'

Son dakika: Türk-İş'ten asgari ücrete ilişkin ilk açıklama! 'Kapı gibi dururuz'

Milyonlarca vatandaş asgari ücretle ilgili son dakika gelişmeleri takip ederken Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay açıklamada bulundu. Atalay, 'Türk-İş başkanı söyler, yerine getirir. Yerine getirmeyeceği bir şey söylemez' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:00

Milyonlarca asgari ücretli çalışan 2023 yılı için gelecek asgari ücret zammını bekliyor. 

Konuyla alakalı birçok zam tahmini ekonomistler tarafından dile getirilirken, konuyla alakalı bir son dakika açıklaması da Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan geldi. 

Bu kartları kullanıyorsanız aman dikkat! O tarihte kredi kartı ücretleri... Haberi Görüntüle

'KAPI GİBİ DURURUZ'

Atalay asgari ücrete gelecek zamla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Ben asgari ücreti ağzıma almıyorum. Hiç konuşmuyorum. Sebebi de şu. Siyasiler üç aydır asgari ücret konuşuyorlar, ki onlarla hiç ilgili değil. İlgili olan kim? İşveren sendikası. İlgili olan kim? Türk-İş. İlgili olan işte biziz. Ya ben şimdi maaşa beş ay kala umut mu satayım, emek mi satayım? Ne yapayım ben? Şimdi bu asgari ücreti biz ne zaman alacağız? Ocak 1’de uygulanacak, Şubat 1’de alacağız. Niye ben bunu ağustostan itibaren konuşayım? Bundan evvel haziran başında da aynıydı. Başladılar şubat ayında konuşmaya. Şimdi gene başlıyorlar üç aydır konuşmaya. Ben zamanı gelmeden bununla ilgili bir şey söylemeyeceğim. Çünkü ben niye umut mu satayım, emek mi satayım millete, olmayacak şeye niye konuşayım ki. Yani olacak bir iş olduğu zaman siz de biliyorsunuz, kamuoyu da biliyor. Gitmem gereken yerlere giderim. Söylemem gereken yerlere söylerim. Türk-İş başkanı söyler, yerine getirir. Yerine getirmeyeceği bir şey söylemez. Aralık ayına yakın, bir hafta kala, üç-beş gün kala beraber otururuz söylememiz gerekeni söyler, onun yanında da kapı gibi dururuz

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading