Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Türk-İş Başkanı resmen duyurdu! Bu rakama imza atarız

Son dakika: Türk-İş Başkanı resmen duyurdu! Bu rakama imza atarız

Son dakika haberleri... Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi. Taraflar bugün ilk toplantı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi. Toplantı öncesinde açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için imza atacağı rakamı açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Son dakika haberleri... Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı. Toplantı öncesinde açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için imza atacağı rakamı açıkladı.

Ergün Atalay'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Bizim açıkladığımız veri 7 bin 785 lira, açlık sınırı, burada ne var ulaşım var gıda var. 40 senedir uzman arkadaşlarımız bu rakamı söylüyor. TÜRK İŞ’in açlık, yoksulluk rakamı bu. Yoksulluk rakamı 10 bin 170 lira bir bekar işçinin, rakam söylemek kolay. Önümüzdeki problemli mesele vergidir. Vergi toplumun tamamını ilgilendiriyor. 20 sene evvel vergi asgari ücretin 20 katıydı şimdi 5 katı bile değil. Vergi ile ilgili ülkeyi yönetenlerin düzenleme yapması gerekiyor.

Hedef enerjide tam bağımsızlık! TPAO'nun yeni rotası belli oldu: Cudi... Haberi Görüntüle

"KAMUOYUNUN İSTEDİĞİ BİR ÜCRET VARSA İMZA ATARIZ"

Bugün komisyonumuz asgari ücreti 7 bin 785 lira açlık sınırından başlayacak onun üzerine ne kadar çıkabiliyorsak. Komisyonu, başkanları, toplumun kesiminin razı gelecek rakam olursa altına imza atarız. İşçinin memnun olmadığı rakamın altına ne imza atarız ne otururuz. Bugün 5 bin 500 liradan oturmayacak komisyon 7 bin 785 lira, bu bizim teklifimiz değildi, açlık sınırını açıkladık. TV’lerin bir bölümünde TÜRK İŞ bunu istiyormuş gibi söylüyorlar. Bunu anlatıyorum, kamuoyunun istediği bir ücret varsa imza atarız.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Emekli banka promosyon başvurusu bugün başlıyor:... Haberi Görüntüle

"ENFLASYON DA ARTMASIN ASGARİ ÜCRET DE ARTMASIN"

Komisyon karar verecek, komisyon başkanı, üyeler var. Başkanlar kuruluna bilgi verecek. Oturacak beraber konuşacağız uygun olursa problem yok, olmazsa masada olmayız.

Enflasyon da artmasın, asgari ücret de artmasın. Asgari ücret konuşulmaya başlandığında zam devam ediyor. Ev sahipleri konuşuyor asgari ücret artacak ben kirayı güncelleyeyim. Merhametli olmak lazım. Asgari ücret geçim ücreti oldu, bu sarmaldan çıkarmamız lazım.

Bakan Işıkhan müjdeyi duyurdu: Emeklilere özel indirim ve kampanyalar başlıyor Haberi Görüntüle

"BİZ 7 BİN 785 LİRA İLE MASAYA OTURUYORUZ"

10 yıldır çalışan asgari ücretliler var. 10 yıldır çalışan teknik elemanlar ne olacak? TÜRK İŞ’in söylediği net, açlık sınırı ortada, biz açlık sınırında oturacağız. Onun üzerinde işveren ne rakam getirecek görelim, hükümet ne getirecek görelim, katılmadığımız bir rakam olursa bunu imzalamayız

7-8 tane açıklama var. Burada açıklaması gereken biziz biz duruyoruz onlar da kanaatini söylüyor. Söylemek kolay, söylediğini yerine getirmek lazım.

Yüzde 138 gıda enflasyonu var biz onu da açıkladık. Gıda enflasyonu ortada, yoksulluk ortada buna göre ülkeyi yönetenler işverenler elini taşın altına koyacağız diyorlar, koysunlar görelim, makul rakam getirirlerse problem yok, getirmezlerse biz orada olmayacağımızı ifade ettik.

Biz 5 bin 500 lira ile masaya oturmuyoruz. 7 bin 785 lira ile oturuyoruz. Makul rakam herkese göre değişir, önümüze getirsinler, kararımızı veririz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading