Yandex Metrica

Son dakika: TOKİ'den başvuru yapacaklara çağrı! 'Bu detaylara dikkat edin'

Son dakika: TOKİ'den başvuru yapacaklara çağrı! 'Bu detaylara dikkat edin'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Sosyal Konut Projesi ile ilgili başvuru yapan vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Bakanlık, konut başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekerek vatandaşlara iptal olmaması için uyarılarda bulundu.

Ekonomi

04.02.2024, 21:24

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Sosyal Konut Projesine başvuru yapan milyonlarca vatandaşa son dakika uyarısı geldi. 

Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal yardımlara başvuru nereden, nasıl yapılır? Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal... Haberi Görüntüle

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 

  • 5 milyona yaklaşan başvuru sayısında Sosyal Konut Projesi'nden yararlanmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan bakanlıkta şu hususlar sıralandı: 
  • 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası'na, başvurunun iptal olmaması için hanedeki eşlerden yalnızca biri başvuruda bulunabilecek.
  • Birden fazla başvurusu bulunan eşlerden birinin, başvuru dönemi içerisinde başvuru bedelini iade alarak başvurusunu iptal etmesi gerekmektedir!
  • Başvuru bedelini, verilen süre içerisinde e-devlet'ten yatırmayanlar başvuru sürecini tekrar başlatabilecek.
  • 18-30 yaş arası çocuklar, ailelerinden bağımsız olarak bireysel başvuruda bulunabilecekler.
O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni fiyat tarifesi açıklandı O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni... Haberi Görüntüle

HER HANEDEN SADECE BİR KİŞİ BAŞVURABİLECEK 

Diğer yandan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası kapsamındaki projelere; bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti: SSK, Bağ-Kur emeklileri bunları bilmeli! İşte yeni sistem... Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti: SSK, Bağ-Kur emeklileri bunları bilmeli!... Haberi Görüntüle

BAŞVURU BEDELİ İADE ALINACAK 

Eşlerin ikisinin birden başvurması durumunda eşlerden birinin başvurusunu iptal etmesi gerekiyor. Başvurunun iptal edilmesi için; başvurulan proje hangi bankadaysa ona müracaat edilmesi; Ziraat Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedelinin Ziraat Bankası Şubelerinden; Halk Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedelinin Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden veya www.halkbank.com.tr internet sitesi üzerinden alınabileceği belirtiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading