Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: TC kimlik numarası ile başvurmak yeterli 2 ayda 1 2.000 TL maaş ödemesi yapılacak! Geri ödeme yok

Son dakika: TC kimlik numarası ile başvurmak yeterli 2 ayda 1 2.000 TL maaş ödemesi yapılacak! Geri ödeme yok

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda kadınlara yapılan desteklere özel ihtimam gösteriliyor. Hak sahiplerine 2 ayda bir 2000 TL ödeme yapılacak. Başvuru yapacaklar ise destek ödemesinin detaylarını merak ediyor. İşte detaylar...

Ekonomi

27.01.2024, 16:52

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen EVEK Yardımı adı altında eşi vefat etmiş kadınlara nakit para desteği devam ediyor.

SON DAKİKA! Emekli promosyon başvuru tarihleri belli oldu! Haberi Görüntüle

2 BİN TL MAAŞ 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen EVEK Yardımı sayesinde eşi vefat etmiş kadınlar devletten desteğini almaya devam ediyor. Bu kapsamda dul maaşı adı altında kadınlar 1.000 +1.000 TL olmak üzere iki ayda bir toplamda 2.000 TL maaş hakkı kazanmaktadır. Bunun yanında vefat eden kocanın SGK prim gününü doldurmuş olması halinde eşine dul maaşı da bağlanmaktadır.

Altında 3 bin lira tahmini! Gram altın güne nasıl başladı?... Haberi Görüntüle

EVEK YARIDMI NEDİR?

Bu kapsamda ödenen dul maaşı, kocaları ölen kadınların yoksulluk çekmemesi için verilen 2 ayda bir 2.000 TL olarak verilen yardım parasıdır. Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım parası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kurumu tarafından 2 ayda bir verilen 2.000 TL ödemesi PTT üzerinden alınmaktadır.

Dar gelirli ailelere devletten destek! Faturanızla hemen başvurun: 4 kişilik... Haberi Görüntüle

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Eşi vefat eden kadınlar, EVEK yardımından faydalanmak için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilmektedir. Bunun yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Sivil Toplum Kuruluşları, Belediyeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Alo 144 hattı üzerinden de başvurularını tamamlayabilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading