Yandex Metrica

Son dakika: SSK ve Bağ-kurluya ödeme müjdesi! Karar kabul edildi

Son dakika: SSK ve Bağ-kurluya ödeme müjdesi! Karar kabul edildi

SSK ve Bağ-Kur'lulara yapılan aylık ödemelerde yeni bir düzenleme yapıldı. Aylık ödemelerin resmi tatil ya da haftasonuna denk geldiği günlerde de zamanında ödenmesine karar verildi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:04

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, SSK ve Bağ-Kur aylıklarının ödeme günleri ile alakalı yeni bir düzenleme yapıldı. 

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 69. maddesinde yapılan değişiklik ile 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren haftasonu ya da resmi tatil günlerine rastlayan aylık ödemelerinin aynı gün ödenmesine karar verildi. 

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

MAĞDURİYET GİDERİLİYOR 

Sigortalı ve hak sahiplerinin de ödeme günü konusuda yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi sağlandı. 

Resmi tatil olan 23 Nisan ve 19 Mayıs günlerine denk gelen ödemeler daha önce bir önceki gün ya da bir sonraki gün ödenmekteydi. 

Yeni yönetmelikle 1 Ocak'tan itibaren, hafta sonu ya da resmi tatile rastlayan aylık ödemelerin aynı gün ödenmesi olanağının getirildiği ifade edilirken, böyleylikle sigortalı ve hak sahiplerinin ödeme günü konusunda yaşadıkları mağduriyetin giderildiği ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading