Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Sosyal konut projesinde gençlere ucuz ev müjdesi! 5'inden biri gençlerin olacak

Son dakika: Sosyal konut projesinde gençlere ucuz ev müjdesi! 5'inden biri gençlerin olacak

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylül ayında açıklayacağı dev projede, 500 bine yakın ucuz konutun yüzde 20’si gençlere ayrılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği 81 ilde 500 bin sosyal konut projesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Dar gelirli vatandaşlara nefes aldıracak projeden gençler de yararlanacak. 

Uzmanlar duyurdu: Asgari ücretlilere müjde! Asgari ücrete Temmuzda 8 bin... Haberi Görüntüle

HER 5 UCUZ KONUTTAN BİRİ GENÇLERİN OLACAK

Dev konut hamlesi kapsamında dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek. Gelen yoğun talep üzerine toplam konut sayısının yüzde 20'si gençlere ayrıldı. Vatandaşın dört gözle beklediği kampanya kapsamında konut sayısı illerden gelen talebe göre belirlenecek. Büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450-500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor.

SGK uzmanı kulis bilgiyi paylaştı! Borcu olanlar milyonlarca kişiye müjde:... Haberi Görüntüle

''GENÇLERE KONTENJAN AYIRACAĞIZ''

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başlatıyoruz. Önümüzdeki ay itibari ile gençlerimize, vatandaşlarımıza bu müjdeyi duyuracağız. Ve ilk defa sosyal konut projesinde gençlerimize kontenjan ayıracağız. Bu da ilk defa yapılmış değerli bir iş arkadaşlar. Bu noktada inşallah projelerin sayısını, miktarını atrıtacağız. Genç kardeşlerimiz, hayata güvenle atılacağı, evlenecek kardeşlerimizin inşallah ev sahibi olabileceği bir kontenjanı gençlerimize sunuyoruz. Önümüzdekşi ay bu müjdeyi açıklayacağız. Konutlarımız genç kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun'' 

14 Mart mazota zam mı geldi? Bu gece mazota zam... Haberi Görüntüle

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız. Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Merkez Bankası'ndan bankalara talimat: O işlemlerde faiz... Haberi Görüntüle

240 AY VADE YAPILACAK

Dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle ev sahibi olacak. Kuraya katıldıktan sonra ev almaya hak kazanan vatandaşlar, 20 yıla varan vade seçenekleriyle kira öder gibi ev taksiti ödeyecek. Evler için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise evin fiyatının yüzde 10'u civarında olacak. 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlanması beklenen dairelerin fiyatları ise henüz netlik kazanmadı.

THY duyurdu: İstanbul kalkışlı baz seferler iptal edildi Haberi Görüntüle

MAALİYET DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olacağı projede konutlar asgari ücretli ailelerin erişebileceği fiyat ve koşullarda inşa edilecek. Artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda, tüm gerekli sübvansiyonları devlet karşılayacak.

Elinde altın olanlar dikkat! İslam Memiş'ten yatırımcılara son uyarı: Gram... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN EYLÜL'DE DUYURACAK

Projenin son halini ve tüm ayrıntıları Başkan Recep Tayyip Erdoğan eylül ayında vatandaşa müjdeleyecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading