Yandex Metrica

Son dakika: SGK şubeleri doldu taştı! EYT'li vatandaşlar akın etti

Son dakika: SGK şubeleri doldu taştı! EYT'li vatandaşlar akın etti

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın EYT'de yaş sınırının kaldırıldığı müjdesinin ardından SGK şubeleri doldu taştı. Emekli adayları yılbaşı öncesinde borçlanma başvurularını yapmaya başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 milyon 250 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren EYT'de müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeye göre, EYT'de yaş sınırı kaldırıldı ve devlet, büyük bir fedakarlıkta bulundu.

Düzenlemede SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak. Şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabilecek.

Banka hesaplarını kiraya verenlere rekor ceza yolda: Maliye peşine düştü Banka hesaplarını kiraya verenlere rekor ceza yolda: Maliye peşine düştü Haberi Görüntüle

SGK'DA YOĞUNLUK

Milyonlarca insan Erdoğan'ın müjdesi sonrasında sevinçle dolup taşarken sabahın erken saatlerinde vatandaşlar prim günlerini hesaplatmak için SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı Haberi Görüntüle

1 KİLOMETRELİK KUYRUK

Asker borçlanması için geldiğini söyleyen bir vatandaş, “EYT için bekliyorum. Benim 25 yılım dolmadığı için 1 yılım var. Askerliğimi ödemek istiyorum. O yüzden bu sıradayım. Bir saatir bekliyorum. Kuyruk 1 kilometreye yakın. Çok mutlu olduk sevindik. Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Doğum borçlanması için geldiğini belirten bir vatandaş, “Doğum borçlanması yapacağız. Doğum borçlanması yaparsam tutuyor. Olmazsa benim 32 yıldır girişim var. Herkesin yararına inşallah daha da iyi olur” ifadelerini kullandı.

49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı var! 49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı... Haberi Görüntüle

"BU SONUCU UZUN SÜRE BEKLEDİK"

EYT için SGK'ya geldiğini belirten Özcan Örs, uzun yıllardır emeklilik için beklediğini söyledi. Kendilerine bu hakkı sağlayanlara teşekkür ettiğini belirten Örs, "Bu zaten bizim hakkımızdı. Ben 1996'da işe başladım. Bu sonucu uzun süre bekledik. Bizlere bu hakkı sağlayanlara tekrar teşekkür ediyoruz. Şuanda bilgi almak için buraya geldik. Ben Bağ-Kur girişliyim. 9 bin gün üzerinden işlem yapacağım. Askerlik borçlanması falan da yapılacak. Süreç ocak ayında tamamen net olacak." dedi.

Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor! İşte detaylar... Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor!... Haberi Görüntüle

"NİHAYET SORUNUMUZ ÇÖZÜLDÜ"

Ahmet Tutuk ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını beklediklerini ve dün akşam televizyondan izlediklerini anlattı.

EYT'nin çözüleceği umudunu hiç kaybetmediklerini vurgulayan Tutuk, "Nihayetinde sorunumuz çözüldü. Ben normalde 2027'de emekli olacaktım. Olumlu bir gelişme oldu. Olması da lazım dı zaten. Mutluyuz." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading