Yandex Metrica

Son dakika: SGK emekli olmak isteyen herkese 12760 TL verecek

Son dakika: SGK emekli olmak isteyen herkese 12760 TL verecek

Yaş, yıl ve prim koşullarını yerine getiren vatandaşlar emeklilik hakkına kavuşuyor. İki şartı yerine getirip primi eksik kalanlara ise avans imkanı veriliyor. Primi ödemek için avans alan kişiler bir hafta, 10 gün içinde emekli olabiliyor. İşte 12 bin 760 liraya kadar ödenen avansı almak için gerekli şartlar ve konunun detayları...

Ekonomi

30.01.2024, 10:43

Bilindiği üzere emekli olmak için yıl, yaş ve prim şartlarını yerine getirmiş olmak gerekiyor. Bu üç şartı da sağlayanlar SGK'ya başvuruda bulunarak emekli maaşına kavuşuyor. Emeklilik işlemleri için ise tek bir dilekçe yeterli oluyor.

Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan dolar, euro, gümüş ne kadar oldu? Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

SGK'YA YAZILI BAŞVURU

Aylık bağlama işleminin uzun sürmesi halinde ise avans sistemi yardıma yetişiyor. Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için aylığın 90 gün içinde bağlanamamış olması ve SGK'ya yazılı başvuru yapılması gerekiyor. Kurum, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Asgari ücretin artmasıyla avans da yükseldi. Bu yıl için avansın tutarı 12 bin 760 liraya ulaştı. Emekli aylığı gecikenlere verilen avans, maaş bağlandıktan sonra taksitle geri ödeniyor. Avansın aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, maaştan 14 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

Araç fiyatlarında rota değişti! İkinci el araç alacaklar dikkat: Araç fiyatları daha da artacak mı? Piyasadaki son durum... Araç fiyatlarında rota değişti! İkinci el araç alacaklar dikkat: Araç... Haberi Görüntüle

'KAPSAMI GENİŞLESİN' TALEBİ

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans imkanının mevcut emeklilere de sağlanması beklentisi bulunuyor. Avansın tutarının da 3 maaş kadar olması bekleniyor. Talepler hayata geçerse emekliler nakit ihtiyacını faizsiz sunulan avans ile karşılayabilecek. Avans daha sonra maaşlardan küçük taksitler halinde ödenebilecek.

Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Haberi Görüntüle

BANKA PROMOSYONU DEVAM EDİYOR

Diğer yandan emekliye banka promosyonu da sürüyor. Başvuru yapan ve bankasını seçen emekliler maaşlarına göre promosyon ödemesi alma şansına da sahip oluyor.

Bankaların emekliye verdiği promosyon 1.500 TL ile 3.750 TL arasında oluyor. Emekli vatandaşlar promosyon şansından yararlanabilmek için seçtikleri bankaya maaşlarını taşımak ve 3 yıl boyunca bankada kalmak zorunda.

Ayrıca bazı bankalar maaş taşımanın yanında otomatik ödeme talimatı veren ya da arkadaşını getiren emeklilere ek ödeme de yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading