Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: SGK'dan erken emeklilik müjdesi! Bu prim sayısına ulaşanlar başvuru yapmaya başladı

Son dakika: SGK'dan erken emeklilik müjdesi! Bu prim sayısına ulaşanlar başvuru yapmaya başladı

Erken emekli olmak isteyen vatandaşlara SGK müjdesi duyuruldu. SSK'lı Bağ-Kur'lu kamu çalışanı ayırt edilmiyor. Hastalanan ve işine devam edemeyenler nasıl emekli olabileceklerini merak ediyor. Malulen emekli olabilmek için çalışma gününde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporunun bulunması gerekiyor.

Ekonomi

02.03.2024, 10:28

Vatandaşlar malulen emekli olmanın şartını merak ediyor. Milyonlarca vatandaş nasıl malulen emekli olunur sorusunun cevabını ararken Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan detayları açıkladı. 

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ EK ZAM! Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?... Haberi Görüntüle

KİM MALULEN EMEKLİ OLABİLİR? 

Bir işverene bağlı işçi olarak çalışanlar, kendi adına Bağ-Kur’lu olarak çalışanlar ve kamu görevlileri; çalışma gücünü ya da iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle meslekte çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybetmesi halinde malulen emekliliğe ya da bir başka deyişle sakatlık nedeniyle emekliliğe hak kazanıyor. Bunun için de malul olduğunuza dair rapor almanız gerekiyor.

Mehmet Şimşek üzerinden provokasyona geçit yok! 'Zor süreç' iddialarına yet... Haberi Görüntüle

ŞARTLAR NELER? 

En az on yıldan beri sigortalı olup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş olması gerekiyor. Bu şartları yerine getirenlere malullük aylığı bağlanıyor.

Bayram öncesi vatandaşlara nefes olacak! Bakanlık müjdeyi verdi: Kişi başı... Haberi Görüntüle

RAPOR NASIL ALINIR? 

Bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekiyor. Önce, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), müdürlüğü malulen emeklilik için size sevk yazısı verecek. Bu yazı ile devlet üniversite hastaneleri, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne gideceksiniz. Malullük raporunu sadece bu hastaneler verebiliyor. Bu hastaneler yoksa devlet hastaneleri de sağlık raporu düzenleyebiliyor. Özel hastanelerden alınacak malul olduğunuza dair rapor geçerli sayılmıyor.

Zamlı emekli promosyonu nasıl alınır? Özel bankalarda 2024 promosyon miktarlarını... Haberi Görüntüle

MESLEK HASTALIĞI ERKEN EMEKLİ OLMAYI SAĞLAR MI? 

Olunur; sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya iş şartları nedeniyle uğranılan geçici veya sürekli hastalıklad, bedensel veya ruhsal rahatsızlıklar nedeniyle de erken emekli olunur. Malulen emeklilik için SGK’ya yapılacak başvuru, hastaneye sevk süreci ve Sağlık Kurulu raporu meslek hastalığı için de geçerlidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading