Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Son dakika: SGK'dan asgari ücret müjdesi! PTT'ye giden asgari ücretliler 12 bin TL...

Son dakika: SGK'dan asgari ücret müjdesi! PTT'ye giden asgari ücretliler 12 bin TL...

Asgari ücret alan çalışanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan duyuruda asgari ücretlilere toplu para ödemesi yapılacağı bildirildi. Devlet tarafından çalışan kadınların doğum sonrasında çalışma hayatına daha kolay dönebilmesi için destekleyici adımlar atılmasına devam edileceği bildirildi.

Ekonomi

10.02.2024, 15:21

Türkiye'de asgari ücretli çalışanlar için önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda asgari ücretlilere toplu para ödemesi yapılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak devlet tarafından kadınların çalışma hayatına doğum sonrasında daha kolay dönebilmesi için destekleyici projelerin devam ettiği belirtildi. SGK’dan toplu para ödemesi yapılmaya başlandığı belirtilerek doğum parası kapsamında 12 bin 454 TL ödeme yapıldığı aktarıldı. Bu ödemeler asgari ücretli çalışanlar için geçerli olurken hak sahiplerine ödemelerin yapıldığı ve PTT’ye giderek paraları almayı unutmayın uyarısı yapıldı.

3 Temmuz'da belli olacak! Emekli zammı için iki farklı tahmin... Haberi Görüntüle

12 BİN TL ÖDEME YAPILIYOR 

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre annelere verilen ödemeler doğum tam ve sağ bir şekilde gerçekleştikten sonra yapıldığı belirtilirken kadınların çalışma hayatında daha fazla yer edinebilmesi için doğum ödemeleri yapıldığı belirtildi. 2022 yılı kapsamında kadınlara 12 bin454 TL para ödemesi yapılıyor. Bunun yanı sıra ilk doğumunu yapan annelere 300 TL, ikinci doğumunu yapanlara 400 TL, üçüncü ve daha fazla doğumunu yapan annelere 600 TL nakit destek ödemesi de yapıldığı vurgulandı.

19 MART SALI BİM AKTÜEL KATALOĞU YAYINLANDI! BİM 19 Mart... Haberi Görüntüle

İSTENEN ŞARTLAR 

Bu ödemeyi almak isteyenlerin bazı şartlara haiz olması gerektiği bildirildi. Bu noktada aranan şartlar şöyle paylaşıldı:

“Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması, İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç) İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması, Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading